2020.07.05., vasárnap - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Járda épül az Újhegyi úton

2018. április 05. csütörtök, 17:06
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az Újhegyi út keleti oldalán a zárt csapadékcsatorna kiépítésével megkezdődött a 420 méter hosszúságú új járda létesítése. A vorhotai városrész egyike annak a 29 érintett zalaegerszegi helyszínnek, ahol idén út- és járdafejlesztések indulnak el, melyről sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Összesen 29 helyszínen újulnak meg a járdák és az utak Zalaegerszegen

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a város előkészített egy 1,5 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztési csomagot, melynek forrását a kormány biztosítja. A csomag révén a Vállalkozói Alap fejlesztéseivel együtt 29 helyszínen valósulhatnak meg beruházások idén, így a Keresztury VMK, valamint a sportcsarnok előtti tér átépítése, valamint a már megkezdett új átkötő út az Arany János és a Mártírok útja között. A városrészeket érintően többek között megújul a ságodi Telekalja utca, a páterdombi Kinizsi utca, a zalabesenyői Csörge utca, a Csácsi út burkolata, valamint a kertvárosi Mátyás király utca. Új parkolókat építenek a Páterdombon, és két helyszínen a Kertvárosban. A Vállalkozói Alapból egyebek mellett kerékpárutat építenek a Berzsenyi úton a Ganzeg Kft. telephelyének megközelítése érdekében, továbbá buszfordulót az Egervári úton a Schneider Electric Kft. közelében. Ezen felül megújul az Andráshida utca 22 millió forintból, és 45 millió forintból elkészül a Szenterzsébethegyi út felújításának első üteme.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos méltatta, hogy a kormány támogatásával olyan infrastrukturális beruházások valósulhatnak meg Zalaegerszegen, melyek az itt élőket szolgálják. Sümegi László önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki a városvezetésnek, hogy körzetében több út is megújulhat, illetve új járda épülhet az Újhegyi úton, melyre az ott élők már régóta vártak. Horváth Tihamér, a kivitelező Horváth-Ép Kft. ügyvezető igazgatója szintén köszönetet mondott, hogy több építkezésnek lehetnek részesei a városban, mely megélhetést biztosít a vállalkozás mintegy 150 dolgozójának. A munkákat határidőre és jó minőségben fogják elvégezni – a bruttó 67 millió forintos költségvetésű Újhegyi úti járda építését június 30-ára.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK