2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Jelentős beruházás kezdődött a Kertvárosban

2024. május 22. szerda, 17:42
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A zalaegerszegi Kertváros jelenlegi legnagyobb beruházása kezdődött májusban a Hegyalja és a Nemzetőr utca által határolt tömbbelsőben, a Bóbita játszótér mellett. A Kovács Károly Városépítő Program keretében megvalósuló felújításról sajtótájékoztatón számoltak be.

A Hegyalja utca 46-52. és a Nemzetőr utca 1-11. háztömbök által határolt parkolók és lakóút burkolata újul meg. 242 méter hosszúságú szakaszt aszfaltoznak le, átlagosan 5 méter szélességben. Az itt lévő parkolók néhány hellyel bővülnek, szabványosítják és térkőburkolattal látják el ezeket a kivitelezők, mintegy 841 négyzetméter nagyságú területen. A középszigeten az eddigi párhuzamos helyett merőleges beállásúak lesznek a parkolók, melyek száma 70-re növekszik (közte egy mozgássérültek számára fenntartott hely is létesül majd). 

A beruházással együtt a tömbbelsőben található szennyvízcsatorna-hálózat egy része is megújul. A jobb csapadékelvezetés érdekében a víznyelőaknákat kitisztítják, fedlapot cserélnek, és négy új akna is épül. A fejlesztések bruttó 136 millió forintból valósulnak meg, ezzel jelenleg ez a beruházás a legnagyobb mértékű a Kertvárosban, jegyezte mega Balaicz Zoltán polgármester a sajtótájékoztatón. Egyben elismerte a térség képviselőjének, Orosz Ferencnének az átgondolt, szisztematikus fejlesztő munkáját, az odafigyelését a településrész igényeire. 

Orosz Ferencné elmondta, a nevezett lakóházak 1983-1987 között épültek, azóta jelentősebb útjavítás itt nem történt, miközben nőtt az itt parkoló, közlekedő autók száma. A forgalmat és az igénybevételt a közeli közkedvelt játszótér látogatottsága is növeli. Ezért is fogadták örömmel a Kovács Károly Városépítő Program és az önkormányzat támogatását. 

Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportjának vezetője pedig többek között a fentebb felsorolt műszaki adatokat ismertette a szeptemberig tartó felújítási munkákkal kapcsolatban. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK