2020.03.31., kedd - Árpád Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Jó játékkal megvan az első

2018. október 07. vasárnap, 09:04
Szerző: B. I.
ZTE NKK - VBW CEKK Cegléd 85-61 (26-20, 21-13, 18-14, 20-14). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Győrffy, Boros, Horváth.

ZTE: Koziar (19/6), Kovács G. (6/6), Harrison (14/6), Hegedüs-Őri (10), Parker (14). Csere: Horti (12), Boonstra (10), Gáspár-Szalay, Preisinger. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Cegléd: Swerrisdottir (15/3), Hamilton(8), Király (9/9), Swainer (6), Gorjanácz (4). Csere: Kobolák (6), Popovics (13), Böröndy. Vezetőedző: Peter Jankovics.

A tavaly óta alaposan átalakult Cegléd csapatában két egykori zetés - Gorjanácz és Böröndy - is feltűnt, de egyikük sem mutatott semmi érdemlegest. Az első tíz percben még tartotta a lépést a vendégcsapat a ZTE-vel, már ekkor is a hazaiak voltak pontosabbak. A második negyedben a zalaiak kemény védekezéssel megfogták ellenfelüket és gyakorlatilag már ekkor eldöntötték a mérkőzést. Szünet után továbbra is jól védekezett a hazai csapat, a Cegléd jóformán csak büntetőből talált a kosárba. A negyed közepére 20 pontra nőtt, majd állandósult a házigazdák előnye (25. p.: 57-37). Néha egy-két 3 pontossal közelebb jött a vendégcsapat, de a zalaiak biztos győzelmét nem tudta megakadályozni.

Az új bajnokságra átalakult, inkább meggyengült Cegléd ellen végig jól játszva szerezte meg első győzelmét a ZTE.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Jobban játszottunk, mint az előző mérkőzésen. Nagyon sokat tettünk a győzelemért. Még mindig van hová fejlődnünk, de megtettük az első lépést. Örülök az első idei győzelmünknek.

Peter Jankovics, a Cegléd vezetőedzője: - A hazai együttes sok energiát vitt a parkettre. Támadó játékunk nem volt az igazi, igaz a védekezésben is sokat kell javulnunk. Ráadásul a hazaiak pontosabban is dobtak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK