2018.05.26., szombat - Fülöp,EvelinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Jó védekezés - bravúros győzelem

2017. november 04. szombat, 18:00
Szerző: B. I.
ZTE NKK - Aluinvent DVTK Miskolc 78-55 (24-10, 18-9, 18-15, 18-21). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 300 néző. Jv.: Söjtöry, Kovács N., Esztergályos.

ZTE: Koziar (16/3), Kovács G. (6), Jeffery (22/6), Hegedüs-Őri (5), Parker (16). Csere: Gorjanácz (8/6), Pavel (2),  Gáspár-Szalay (3), Jurkó. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Bravúrra készült a ZTE a nemzetközi porondon is szereplő  DVTK ellen. A hazaiak igyekeztek kihasználni, hogy a vendégek hét közben a nemzetközi kupában voltak érdekeltek. Ennek szellemében kezdte a mérkőzés a hazai csapat. Az első negyedben kivédekezte a kiváló erőkből álló miskolciakat, s ennek eredményeként jelentős előnyre tett szert. A második negyedben is folytatódott az egerszegiek  szárnyalása, jól dobtak és a lepattanókat is remekül szedték. A 15. percben már húsz ponttal vezettek (32-12). A nagyszünet után mindent megpróbáltak a vendégek. két egymás után dobott három pontossal csökkentették hátrányukat (26. p.: 51-27). A ZTE-nek is volt válasza, így húsz pont alá sem tudott jönni a vendégcsapat. A befejező negyedben is a zalaiak irányítottak, s elérték a 30 pontos különbséget is (36 .p.: 72-42). Hajrára egy kis könnyelműsködés is belefért, így is magabiztosan verte ellenfelét a ZTE.

Az első két negyed remek védekezése hozta meg a ZTE számára a bravúros győzelmet.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Büszke vagyok a csapatra, szervezetten, jól játszottunk, a védekezésünk is kiváló volt. Megérdemelten nyertünk.

Stevan Szvitek, a DVTK vezetőedzője: - Gratulálok a hazaiaknak. Mi fejben, testben sem tudtuk velük felvenni a versenyt. Játékunkon meglátszott, hogy hét közben Franciaországban játszottunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK