2020.07.13., hétfő - Jen?Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Nagy csatában nyertek

2019. október 06. vasárnap, 14:20
szerző: B. I.
Címkék:
Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 76-82 (22-17, 17-29, 20-19, 17-17). NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés. Kaposvár, 1800 néző. Jv.: Praksch, Tőzsér, Boros.

Kaposvár: Davis (22/6), Ponjavics (5/3), Norfleet(12/9), Hendlein (7), Dramicsanin(8/6). Csere: Baki (6/6), Kmjajski (2), Lalics (14). Vezetőedző: Fekete Ádám.

ZTE: Ubilla (14/12), Williams (19/6),  Johnson (23/6), Szabó (6), Agafonov (9). Csere: Djurics (9/3), Bagó (2),  Doktor, Simon, Gulyás. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kosárváltások után gyorsan meglépett a hazai csapat (3. p.: 9-3). Nem hagyta magát  azonban a ZTE, a negyed közepére felzárkózott (5. p.: 9-9).  A negyed hajrája a Kaposvárnak sikerült jobban, játékosai ebben az időszakban nagyon jól dobtak.  A második tíz perc hajrája a ZTE-nek sikerült jobban, átvette a vezetést. A nagy szünet után három perc alatt bónuszba került a ZTE,  a somogyiak minden fault után dobhattak, fel is zárkóztak. A negyed közepétől ismét a vendégek percei következtek, és a harmadik negyed végén hat pontos előnyre tettek szert. Érdekes volt megfigyelni, hogy a ZTE pontjait javarészt a bedobók szerezték. A két center – Agafanov és Bagó - gyengélkedett, volt, amikor Szabó volt  a  center. A befejező tíz perc elején az egerszegiek  három perc alatt mindössze 5 pontot dobtak, a Kaposvár felzárkózott (35. p.: 67-68).  A szerencsére hazaiak nem tudtak élni a felkínált lehetőséggel. A hajrában a vendégek Ubilla és Williams pontjaival bebiztosították győzelmüket.

A mérkőzés nagy részében a ZTE játszott jobban, megérdemelten nyerte meg a találkozót. A külső dobásaik jobban sikerültek, ami a győzelem kulcsa volt.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon nagy százalékban sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. Annak ellenére, hogy rosszul kezdtük a mérkőzést, s a kulcshelyzeteket sem használtuk ki. Ez volt az oka, hogy hat-nyolc pontnál nem sikerült nagyobb különbségre szert tennünk.  Az összkép alapján megérdemelten nyertünk, annak külön örülök, hogy ilyen sok szurkoló elkísért minket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK