2018.05.23., szerda - DezsőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Kezdeti bizonytalankodás után biztos győzelem

2018. február 04. vasárnap, 18:31
Szerző: B. I.
MAFC - Zalakerámia ZTE KK 72- 96 (16-19, 22-23, 17-24, 17-30). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Budapest, 600 néző. Jv.: Cziffra, Hervay, Radnóti.

MAFC: Hot (18/3), Fodor (8), Misek, McCray (27/6),  Czvetkovics (4). Csere: Lakits (10),  Peringer,  Lakosa (4), Katona (1), Szanyi, Siklós, Bordács. Vezetőedző: Garai Péter.

ZTE: Kinney (14/12),  Vaughn (16/9),  Benke (17/3), Szabó (6), Radics (21). Csere: Horváth Á. (17/9), Mikovics (2),  Mohácsi (3), Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A fővárosiak kapták el jobban a  rajtot,  a második percben 8-2-re vezettek. A mérkőzés elején a vendégek pontatlanul dobtak, illetve Radicsot is jól védték ebben az időszakban. A negyed második felében talált magára a ZTE és fordított. A második tíz perc elején gyors támadások végén visszavette  a vezetést  a fővárosi csapat (13. p.: 23-22).  azonban  a ZTE egy perc alatt fordított (23-30). Jött is  a hazai időkérés, ami használt, a házigazdák  ismét felzárkóztak (15. p.. 29-30). Kinney hárompontosa zárta a negyedet. A nagyszünet után légiósainak pontjaival ismét fordított a házigazda (22. p.: 45-43). A folytatásban azonban Vaughn és Horváth Á. tripláival meglépett a ZTE (27. p: 47-59). A MAFC kapkodni kezdett, nem jöttek be dobásai, a vendégek tovább növelték előnyüket (28. p.: 47-64). A ZTE ezután már nem engedte felzárkózni a hazaiakat. Gyors indítások és jól dobott három pontosok után húsz pont fölé nőtt a ZTE előnye. (35. p.: 61-82). A találkozó hajrája már igazi gálát hozott, Kis és Mikovics is pályára lépett, maradt az előny.

A zalaiak összességében a kezdeti bizonytalankodás után kézben tartották a találkozó irányítását és biztosan hozták a kötelező győzelmet.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidőben jól védekeztünk, tartottuk a lépést a MAFC-cal. A harmadik negyed derekán pár külső dobással és a szerzett labdáknak köszönhető gyors indítással megtörtük ellenfelünket. Sokat elárul az is teljesítményünkről, hogy a statisztikai lapra huszonhét assziszt került a nevünk mellé. Kiváló hangulat uralkodott a csarnokban, Budapestnek emiatt is szüksége van a kosárlabdára a felső osztályban.

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: - Fantasztikus hangulat uralkodott a csarnokban, ezért érdemes kosárlabdát csinálni a fővárosban is, mindkét szurkolótábort megilleti a dicséret. Készültünk a ZTE-ből, tudtuk, hogy centerposzton erős. Sajnos külső dobásaink nem sikerültek, a végén pedig egy kicsit el is fáradtunk. A vendégek megérdemelten diadalmaskodtak.

Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: - Az egész mérkőzés során jól összpontosítottunk. Kihasználtuk a MAFC gyengéit és mindkét félidőben akadt csapatunkban egy-egy  extra egyéni teljesítmény.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK