2022.05.23., hétfő - Dezs?Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Kiharcolták a győzelmet

2017. május 11. csütörtök, 09:42
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK 79-76 (19-22, 16-14, 23-17, 21-23). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8 helyért, első mérkőzés. Zalaegerszeg, 2100 néző. Jv.: Pálla, Győrffy, Hegedüs.

ZTE: Ubilla (15),  Norfleet (11/3),  Benke (16/6),  Szabó (2), Drungilas (14). Csere:  Mohácsi (10/6), Kis (4), Wright (7). Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szolnok: Pavlicsevics (16/12),  Vojvoda (19/6),  Barnies (11/3),  Eilingensfeld (4),  Andrics (9). Csere: Popovics (8/6),  Boriszov,  Tóth Á. (9). Vezetőedző: Kmézics Zorán.

Norfleet duplájával a ZTE szerzett vezetést, de mindkét csapat sokat hibázott. A Szolnok jól felkészült  a ZTE-ből. A hazaiak igyekeztek, de Ubilla szoros őrizetet kapott, így nem volt  gördülékeny  játékuk. Pár ponttal ugyan vezettek (7. p.: 15-12),  Vojvoda tripláival azonban tartotta a lépést  a  Szolnok. A második tíz percben továbbra is gyengélkedett támadásban  a ZTE. A palánk alatt kevés lehetőséget kaptak  a hazaiak, a kinti dobások pedig nem jöttek be. Átvette  a vezetést  a Szolnok (13. p: 21-27). Küzdött, hajtott  a ZTE, de  kevés volt támadásaikban ban  az ötlet. A negyed végén Mohácsi  hárompontosával egy pontra jöttek fel  a házigazdák (20. p.: 35-36).

Szünet után úgy nézett ki, hogy a ZTE eldönti  a találkozót. Mivel nem mentek  a kinti dobások,  betörések után volt  eredményes. (26. p.: 50-38). A vendégeknél a második időkérés használt, védekezést váltottak,  a ZTE elbizonytalanodott, főleg támadásban esett vissza. Négy perc alatt mindössze 8 pontot dobott (30. p.: 58-53). Nagyon csikorgott  a ZTE gépezete, ráadásul a két center - Drungilas és Wrigth - 4 faultnál járt.  A Tisza-partiak utolérték  a hazaiakat ( 34. p.: 62-62). Fej-fej mellett haladt a két csapat, váltott vezetéssel. Végül a ZTE Ubilla pontjaival kicsikarta a győzelmet és egy nullra vezet.

Idegőrlő találkozón nyert a hazai együttes, főleg a gyengén dobott 3 pontosok miatt, de nagyot küzdött  és nem adta el  pályaelőnyét.

Értékelés:

Bencze Tamás,  a ZTE vezetőedzője: -  Nagyon nehéz találkozó volt, a rájátszás  már egy másik műfaj. Itt nem nagyon lehet hibázni.  Próbáltam levenni a játékosok válláról  a terhet, az elején nem sikerült. Nyomás alatt játszottunk,de  közönségünkkel együtt „meghaltunk” a győzelemért.

Kmézics Zorán, a Szolnok vezetőedzője: -  Zalaegerszegen mindig elrontunk valamit.  Bizonyos  szituációkban fegyelmezetlenek voltunk. Sokba került  a 18 eladott labdánk. Sokat tettünk a győzelemért, ami pozitívum, remélem legközelebb sikerül győznünk.

Mohácsi Máté,  a ZTE játékosa: - A nagy teher miatt nem játszottunk jól, de nagyot küzdve sikerült megtartani pályaelőnyünket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK