2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Közgyűlés: TOP programok, költségvetés

2017. május 20. szombat, 18:00
Szerző: V.Zs.
A legfontosabb döntéseket emelte ki az eheti városi közgyűlést követő sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester.

Mint fogalmazott, elfogadták a 2016 évi önkormányzati zárszámadást, mellyel kapcsolatban az ellenzéki képviselők is kiemelték, hogy a gazdálkodás stabil és kiegyensúlyozott volt és rekord közeli, több mint négymilliárd forintos helyi iparűzési adót könyvelhetnek el. A közgyűlés elfogadta a város tulajdonában lévő gazdasági társaságok elmúlt évi munkájáról szóló beszámolókat, és az idei évi előzetes üzleti terveket. Általánosságban elmondható, hogy valamennyi cég gazdálkodása megfelelő volt, terveiket teljesítették, előbbre tudtak lépni a fejlődésben, mondta a polgármester.

Módosításra került a fizető-parkolók működéséről szóló önkormányzati rendelet. A városban dolgozó védőnők érdekképviselete kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy a védőnői szolgálatot teljesítők feladatuk, munkájuk ellátásához fontos lenne, ha zökkenőmentesen tudnának közlekedni. Ezért a közgyűlés részükre a fizetős övezetekben ingyenes parkolást biztosít.  Személyi kérdésekről is beszámolt Balaicz Zoltán: a Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda jelenlegi vezetőjét, Novákné Borsos Ildikót választották meg a következő öt évre is az intézmény élére. Szintén meghosszabbították öt évvel a Városi Sportlétesítmények Gondnokság gazdasági vezetőjének, Schneider Orsolyának a megbízatását.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a TOP program zalaegerszegi keretéből 317 millió forintot fordítanak az északi ipari parkban lévő inkubátorház 1600 négyzetméteres iparcsarnokkal történő bővítésére. Támogatási kérelmet nyújtottak be az „Alsóerdei Sport és Rekreációs Központ” kialakítására. A Mindszenty Józsefnek emléket állító múzeum a „Mindszentyneum” elnevezést kapta, (a Göcseji Múzeum új telephelyeként működik majd) a projekt alapkőletétele ősszel várható. Ennek keretében megújul a múzeum is, és bővül Németh János keramikusművész kiállítóhelye. Határoztak a képviselők egy kettős kereszt felállításáról a csácsi körforgalomban, valamint több közterület elnevezéséről is döntés született. Így a közeljövőben lesz Zalaegerszegen Erzsébet utca, Kanizsai út, Fuvar utca és Csicsergő utca.

A közgyűlés jóváhagyta Barót, Nyárádszereda és Dunaszerdahely városokkal kötendő baráti együttműködési szándéknyilatkozat aláírását.  

Arról is döntöttek a képviselők, hogy részt vesz a város a munkásszállók felújítását célzó kormányzati programban. Mint már beszámoltunk róla, a ZÁÉV volt munkásszállója kerül felújításra. A 600 millió forintos beruházás 60 százaléka állami hozzájárulás. A projekt során egy 160 férőhelyes moder munkásszállót hoznak létre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK