2024.04.15., hétfő - Anasztázia, TasZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Közműcsere és útfelújítás

2023. április 05. szerda, 15:04
Szerző és fotó: Antal Lívia
Ivóvízvezeték-rekonstrukció zajlik a zalaegerszegi Szent László utcában, miközben az azt keresztező József Attila utcában már az út és a járda helyreállításán dolgoznak a szakemberek.

A Modern Városok Programon belüli Kovács Károly Városépítő Program újabb helyszíne a Szent László utcát érintő beruházás (1. kép), amit a Dobó Katalin és a József Attila utcák közötti közel 60 éves acél ivóvíz-gerincvezeték rossz műszaki állapota indokol. A Zalavíz Zrt. által végzett kivitelezés során kemény polietilén anyagú csőre cserélik az ingatlanokhoz leágazó bekötővezetékkel együtt. A projekt költsége bruttó 19 millió forint.

A sajtóbejáráson Balaicz Zoltán polgármester a Kovács Károly Városépítő Program jelentőségét hangsúlyozta. Mint mondta, ez az állami támogatás lehetőséget ad más utcák közműveinek felújítására a KEHOP projekt által érintetteken kívül. Ez történik most a Szent László utcában, tette hozzá, kiemelve azt, egymást érik a beruházások ebben a városrészben is.

Két éve adták át a Zrínyi Miklós utcában megépült négy kilométer hosszúsági kerékpárutat, idézett fel egy korábbi fejlesztést Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője. Mint mondta, a Szent László utcai ivóvíz-rekonstrukció mellett ugyanilyen munkálatok történtek a József Attila utcában, ahol a csapadékvíz-elvezető rendszert is felújították. Jelenleg már az út és a járda helyreállításán dolgoznak a szakemberek (2. kép). Mindeközben a Rózsák terének rekonstrukciója is zajlik. A Szent László és a Tomori Pál utcákban 34 térköves parkolót létesítenek majd a kórház körüli parkolási gondok enyhítésére. Az önkormányzati képviselő végül reményét fejezte ki, hogy a Kovács Károly Városépítő Programban a Kikelet utca felújítása is megtörténhet az elkövetkezőkben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK