2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Közműrekonstrukció a Dózsa-iskola környékén

2023. október 18. szerda, 16:42
Szerző: V.Zs.
Az önkormányzat arra törekszik, hogy az egészséges, biztonságos, minőségi ivóvíz elérhető legyen mindenki számára Zalaegerszegen. Ennek feltétele a modern, XXI. századi víziközmű szolgáltatás feltételeinek megteremtése – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol a Dózsa-iskola környékének közműrekonstrukciós munkáiról számoltak be.

Böjte Sándor, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: az évek során folyamatosan fejlesztették a város ívóvíz-hálózatát. A Dózsa-iskola környékén 42 éves ívóvíz-gerincvezetéket cseréltek ki, 623,8 folyóméter hosszan, a rekonstrukció mintegy 30 ezer zalaegerszegi lakost érint. A néhol magánterületen haladó gerincvezeték közterületre való áthelyezését is elvégezték. A 34 millió forintos beruházás 70 százaléka támogatott, 30 százaléka pedig önerő. 

A Kis utca egy részlete (Forrás: Google Maps)

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett az 1,2 milliárd forintos európai uniós KEHOP-pályázat keretében megvalósuló beruházások jelentőségére, melyhez 500 millió forintos városi önrész is tartozik. Mint mondta, 14 helyszínen ívóvíz, 14 helyszínen pedig szennyvízrekonstrukció valósult meg az arányos városfejlesztést figyelembevéve. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK