2023.05.28., vasárnap - Emil, CsanádZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Közös a cél Zala megye szolgálatában

2020. március 13. péntek, 16:18
Szerző és fotó: Antal Lívia
A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelire hívta a megyei médiumok munkatársait a kormányhivatal, a megyei önkormányzat, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a tankerület valamint a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság vezetői.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos utalva a koronavírus okozta helyzetre is azt emelte ki, hogy Zala megyében nem csorbul a hiteles és a korrekt tájékoztatás, hiszen óriási egyetértésben dolgozik együtt a politikum, a szakma és az újságírás. Közös a cél a tekintetben, hogy Magyarországon minél kevesebb ember betegedjen meg, továbbá, hogy a magyar gazdaság kibírja azt a nyomást, amit a járvány esetlegesen kifejt rá. 

Dr. Sipos Gyula megyei rendőrkapitány azt mondta, a magyar államigazgatás és közigazgatás a rendszerváltás óta soha nem volt ilyen erős, így ezt a feladatot is meg fogja oldani. A hiteles és a korrekt tájékoztatás a helyzet miatt minden korábbinál nagyobb jelentőségű, ezért a döntések lakossághoz való eljuttatásában együttműködést és felelős magatartást kért a sajtótól.

Horváth Attila, a Zalai Hírlap főszerkesztője a zalai újságírók nevében beszélt. Mint mondta, a szerdán kihirdetett veszélyhelyzet rendkívüli fontosságú bejelentés, ami rámutatott a sajtó legfontosabb funkciójára is. A sajtó alapvető funkciója a tájékoztatás, hogy a saját olvasóit, nézőit, hallgatóit a lehető legfontosabb és leghitelesebb információkkal lássa el, amelyek a sajtóorgánumokat működtetők meggyőződése szerint érdekesek, értékesek és érintik az adott befogadó közönséget. Mint mondta, a sajtó funkciója az ellenőrzés is, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a sajtó, legyen kereskedelmi, vagy állami, üzleti vállalkozás is. A rentabilitás érdekében meg kell felelni saját közönsége számára, mert ha nem így tesz, pillanatok alatt elpártolnak tőle. A közösségi médiában rengeteg információból tudnak az emberek tájékozódni, amelyek hitelessége, valósága viszont nem garantált. A helyi közösség szolgálatában éppen ezért a legfontosabb szempont a sajtó felelőssége. A megyei sajtó munkatársait ez az attitűd köti össze. Az állami szervezetek vezetőit és munkatársait ezért tekintik partnernek, hiszen közös a cél, Zala megye lakosságának kiszolgálása.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK