2018.05.28., hétfő - Emil,CsanádZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Societas: a közösségépítés a céljuk

2016. november 22. kedd, 15:40
Szerző: V.Zs.
Ma Londonban közel 100 ezer magyar állampolgár dolgozik, a külföldön élő magyarok száma eléri félmilliót. Ha az ő gyermekeikben nem alakul ki a magyar identitás, akkor ezt a generációt végleg elveszítjük – fogalmazott sajtótájékoztatóján Horváth Fábián, a Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom zalaegerszegi alelnöke.

A középiskolásokból álló szervezet éppen ezért internetes aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy létesüljön a magyar állam fenntartásában, Londonban egy magyar-angol két-tannyelvű normál tanmenetű, nappali tagozatos általános és középiskola. Mint fogalmazott, minden magyarnak jogában áll az anyanyelvén tanulni. A Londonban élő családoknak nehézséget okoz gyermekeik taníttatása, ezt úgynevezett hétvégi iskolákban próbálják megoldani a normális brit iskolába járás mellett. Megemlítette, hogy Budapesten is van Oroszország, Ausztria vagy Nagy Britannia által fenntartott két-tannyelvű intézmény.

Az ifjúsági szervezet másik két tagja, Balázs Regina és László Marcell elmondták: pályázatot hirdetnek fiatal alkotók számára, amelynek célja a világot jelenleg érintő „Újkori népvándorlás” humanitárius szemszögből történő bemutatása. A pályázatra beküldött műveket kiállítás keretében szeretnék bemutatni az érdeklődőknek.  A Vándormadarak című pályázatra előnevezés szükséges december 20-ig, majd másnap egy workshop-ot tartanak a szervezet irodájában (Zalaegerszeg, Ady út 29.), ahová várják az alkotókat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK