2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Külsősárdi vigalom

2023. április 30. vasárnap, 16:25
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Zala Vármegye Közgyűlése és a Lenti Könyvtár is támogatta Külsősárd Község Képviselő-testületének április utolsó szombatján tartott falunapi ünnepségét. A nagyon jó hangulatú rendezvényre szóló meghívást, a település lakóinak a többszöröse, mintegy 350 résztvevő fogadta el.

A program kora délután kézműves kirakodó vásárral és a szabadtéri főzőverseny tűzgyújtásával indult. Az ünnepi szentmise bemutatását követően Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a sörsátor alatt, mindenkit megkínáltak a főzőcsapatok által készített ízes ételekkel. A Mézeskalács szakkör kiáltásának szemet gyönyörködtető darabjait: Matyasovszky Margit, a Nemzeti Művelődési Intézet vármegyei igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A falu májusfáját pedig közösen a vendégekkel állították föl.

Megnyitójában Vigh László országgyűlési képviselő a tettre kész helybéli közösségeket és a falu vezetését illette dicsérő szavakkal. A kulturális programban: Toplak Tamara verset szavalt, a Gyertyánosi Népdalkör és Tófeji Dalkör tagjai pedig hangulatfokozó dalokat szólaltattak meg. Sztárvendégként a NÓTA TV sztárjait: Dittát és Mercyt szólították színpadra. Volt tombolasorsolás értékes nyereményekkel, és a kitartó táncos lábúak éjfélig báloztak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK