2018.06.24., vasárnap - IvánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Küzdelmes mérkőzésen nyert az éllovas

2017. december 29. péntek, 18:51
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK 85-88 (17-18, 23-26, 21-20, 24-24). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Győrffy, Tőzsér, Kulcsár.

ZTE: Kinney (10/6), Vaughn (19/6), Benke (9), Szabó (10/6), Radics (21/9). Csere: Horváth Á. (8/6), Mohácsi (6), Jeffers (2). Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szolnok: Perry (17/6), Kovács P.,  Milosevics (14/6), Vojvoda (19/3), Andicc (14). Csere: Ford (15/3), Tóth Á. (7), Philip (2),  Polyák. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

A mérkőzés előtt búcsúztatták Kámán Tamást, a ZTE utolsó sajátnevelésű játékosát, aki gyökeret tudott ereszteni a csapatban és meghatározó játékossá tudott válni. Sajnos, azóta ez senkinek sem sikerült.

 Szolnok kapta el jobban a  rajtot, a ZTE két perc után szerezte első kosarát. A vendégek pontosabban dobtak, így állandósult vezetésük (6. p.: 5-10). Bencze Tamás cserékkel igyekezett változtatni a mérkőzés menetén. A negyed végén egy pontra feljött a zalai együttes.  A második tíz percben sem változott a játék képe, a vendégek megléptek (13-p.: 22-27), a ZTE pedig felzárkózott (14. p: 29-29).  Vendég időkérés után ismét meglépett a  Tisza parti csapat (17. p.: 34-39). Az éllovas jóval könnyebben szerezte pontjait,  hazaiaknak alaposan meg kellett küzdenie érte. Vendég vezetéssel zárult  a félidő A nagyszünet után is hasonló mederben folytatódott a találkozó. A  Szolnok meglépett, majd a ZTE felzárkózott, de a vezetést nem sikerült átvennie. (28. p.: 58-58), mert jött egy labdaeladás, vagy egy kihagyott ziccer. A záró tíz percben is folytatódott az első három negyedben tapasztalt koreográfia. Annyi különbséggel, hogy  a ZTE gyorsan bónuszba került, a Szolnok meg viszonylag jól büntetőzött. A vendégek a negyed végén sem érték el a 4 faultos határt. A Tisza-partiak a 37. percben hét ponttal is vezettek(72-79). A ZTE még visszakapaszkodott 80-82-re, de fordítania nem sikerült.

Miért vesztette el  a mérkőzést a becsülettel küzdő hazai csapat az éllovas ellen? Ellenfele jobban dobott (53-58 százalék), s kevesebb eladott labdája volt. A mérkőzés faultkülönbségét a ZTE nyerte 21-17-re. Nem nagy különbség, de  a záró negyedben  a korai bónusz döntőnek bizonyult. Szoros mérkőzésen az említett tényezők döntőnek bizonyultak.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Mindkét csapat nagyot küzdött, elismerés érte. A vendégek érett kosárlabdát játszottak, jól védekeztek, mi szellősebben. Elégedett nem vagyok, győzni szerettünk volna, de elismerésem a játékosoké. Ma a jobbik csapat nyert.

Dragan Alekszic, a Szolnok vezetőedzője: - Gratuláció jár mindkét csapatnak.  A kosárlabda jó hírverése volt a találkozó.  Tudtuk, a ZTE hazai pályán jól támad, ezért lassítottuk  a játékot. A fontos pillanatokban jó döntéseket hoztunk, ez meghozta a sikert számunkra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK