2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Lakóinak is tetszik

2018. május 19. szombat, 18:48
Szerző és fotó: Antal Lívia
A munkatársak törölközőből és cementből készített virágcserepei díszítik az andráshidai idősek klubjának lépcsőjét. A klubtagok itt eltöltött idejének kellemes érzetéhez nem csupán ez, hanem az épület teljes megújulása is hozzájárul, mely kapcsán örömüknek adtak hangot a beruházás átadásán.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a TOP-program felhasználásában előnyt élvezett az egészségügyi, a szociális és idősügyi intézmények felújítása, melyre összesen 430 millió forintot költöttek. Ebből valósult meg a Nyugdíjas Otthonház valamint a belvárosi, a landorhegyi, valamint az andráshidai idősek klubjának rekonstrukciója, mely utóbbira bruttó 31,6 millió forintot fordítottak. Mint fogalmazott, a landorhegyi Idősek Gondozóházában még zajlanak a munkálatok. Ha itt és a Petőfi utcai védőnői szolgálat felújításával végeznek, akkor Zalaegerszeg önkormányzata az országban elsőként fejezi be a TOP-program ezen ágazatokat érintő beruházásait.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt mondta, meg kell becsülni azokat, akik szép kort megéltek, és sokat tettek azért, hogy a fiatalabbak számára jobb körülmények álljanak rendelkezésre. Fontosnak tartja, hogy az idősek is tartozhassanak egy közösséghez, ahol jól érzik magukat, és amelynek feltételeit éppen az ilyen klubok teremtik meg.

Sümegi László, a városrész önkormányzati képviselője köszönetét fejezte ki az Andráshidán megvalósult fejlesztésekért, amelyek egyaránt érintették az oktatási, az egészségügyi és a szociális területet. Mint mondta, bízik a folytatásban, hogy idén az Andráshidai utca rekonstrukciója, valamint ezen és a Gazdaság utca közötti átkötő út építése is megvalósulhat.

Az átadáson részt vett Radics Andrea, a Zalaegerszegi Gondozási Központ vezetője, valamint Devecser Bernadett, a nappali ellátás vezetője. Mindketten kifejezték örömüket, hogy az épület nemcsak megújult, de funkcionálisan is jobban használhatóvá vált a belső átalakítások révén.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK