2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

LMP: a kormány cserbenhagyja a dolgozókat

2019. február 13. szerda, 09:46
Szerző: -pet-
„Mi a multik helyett az emberek oldalán állunk” címmel tartott sajtótájékoztatót Zalaegerszegen a Lehet Más a Politika. Demeter Márta országgyűlési képviselő, az LMP társelnöke az ország sérülékeny gazdaságára, illetve a munkaerőhiányból fakadó problémákra hívta fel a figyelmet. Kijelentette továbbá, hogy pártja továbbra sem ért egyet az úgynevezett „rabszolgatörvénnyel”.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az elmúlt években a jobb megélhetés reményében rengetegen hagyták el az országot, ami mára óriási munkaerőhiányhoz vezetett. Mindeközben a kormány a multinacionális nagyvállalatok érdekeit szolgálja ki, miközben a magyar dolgozókat cserben hagyja. Tudatosan alacsonyan tartott bérekre alapozva a gazdaságpolitikát.

„Rabszolgatörvény” helyett béremelést követelnek

Az LMP a munkavállalóknak kedvező, érdemi béremelést követel a kormánytól. Vagyis a párt nem a multik, hanem az emberek oldalán áll – fogalmazott Demeter Márta. Hozzátette: nagyobb hangsúlyt fektetnének a hazai kis- és közepes vállalatok támogatására, a közszférában dolgozók bérét pedig megemelnék, annál is inkább, mert itt tíz éve nem történt változás. Az LMP a témában törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlésnek, hogy támogassák az illetményalapok egységes, 60 ezer forintra történő emelését.

Az országgyűlési képviselő szerint a problémákat csak tetézi a nemrégiben elfogadott „rabszolgatörvény”, ami újabb terheket ró a munkavállalókra.

Dr. Paksy Zoltán zalaegerszegi önkormányzati képviselő ehhez hozzátette: a legutóbbi közgyűlésre az ellenzéki pártokkal közösen benyújtottak egy előterjesztést, melyben arra kérték az önkormányzatot, hogy saját cégei esetében ne alkalmazza a túlóratörvényt. Az előterjesztés ugyan napirendre került a közgyűlésen, ám végül a Fideszes többség egy olyan alternatív javaslatot szavazott meg, melyben egyetértenek a túlóratörvénnyel, ám felkérik a városi cégeket, hogy a kifizetésekre vonatkozó hároméves időkeretet ne alkalmazzák. A képviselő szerint ebből is látszik, hogy a rabszolgatörvény néhány eleme még Fideszen belül is túlzásnak minősül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK