2021.06.13., vasárnap - Antal, AnettZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

LMP a McDonald’s-ügyről

2017. június 19. hétfő, 21:57
Szerző: -pet-
A zalaegerszegi közgyűlés legutóbbi döntéseivel kapcsolatban három témára reagált sajtótájékoztatóján dr. Paksy Zoltán, az LMP önkormányzati képviselője. Mindenekelőtt a McDonald’s költözése került szóba.

Mint mondta: alapvetően nincs gond azzal, hogy új étterem épüljön a pláza-sportcsarnok-jégcsarnok által határolt területen, az LMP helyi szervezete azonban attól tart, hogy közlekedési és parkolási anomáliákat okoz majd a költözés.

Közlekedési zűröket okozhat a költözés

A képviselő úgy látja, hogy jelenleg is rendszeres a dugó az érintett szakaszon, főleg a reggeli és a délutáni órákban, és szűkös a parkolóhelyek száma is. Sokan ugyanis az ingyenes parkolóban teszik le autójukat, és inkább besétálnak a belvárosba. A McDonald’s átköltözése – ami McDrive-ként működik majd tovább – csak tovább fokozná a közlekedési nehézségeket, hiszen 60 parkolóhelyet visz el az építkezés. Ezt ugyan a pótolják a jégcsarnok melletti területen, de ez még így is kevés lesz. Paksy Zoltán szerint inkább bővíteni kellene a belváros peremén az ingyenes parkolóhelyek számát, ahonnan aztán gyalogosan megközelíthető lenne a városközpont.

A képviselő szólt arról is, hogy a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) Zalaegerszegen nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen a meghirdetett telkekre nem volt érdeklődés, így a város azokat ismét piaci telekké minősítette vissza. Így túlzó volt az a kormányzati propaganda, ami a CSOK sikerét hirdette.

Az LMP nem ért egyet azzal sem, hogy a város az előzetes terveivel ellentétben mégsem épít napelemparkot. A beruházásra egy TOP pályázat keretében áll rendelkezésre 1,1 milliárd forint. A közgyűlés viszont úgy döntött, hogy az összeget inkább közintézmények felújítására fordítja, a kormány ugyanis nem támogatja a napelempark létrehozását. A párt szerint azért nem, mert a paksi bővítést készítik elő azzal, hogy nem engednek zöld utat az alternatív energiaforrásoknak. Az LMP szerint akkor már jobb lett volna, ha inkább társasházak felújítására fordítja ezt az pénzt a város.

A sajtótájékoztatón részt vett Rikk László, a szervezet megyei elnöke is, aki az LMP szeptemberig zajló, paksi bővítés elleni aláírásgyűjtéséi akciójáról számolt be. Mint mondta: minden zalai városban kint vannak az utcákon a délelőtti órákban, és arra bíztatják az embereket, hogy támogassák az LMP petícióját.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK