2021.06.13., vasárnap - Antal, AnettZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

LMP: akadozó állami fejlesztések

2017. december 19. kedd, 18:56
Szerző: -pet-
Idén sok örömteli fejlesztés indult el a városban, hiszen számos intézmény megújult és több beruházás is folyamatban van, azonban ezek mind európai uniós forrásokhoz kötődnek. Amiket tisztán hazai pénzekből, vagyis állami finanszírozásból kellene megvalósítani, azok sajnos akadoznak – fogalmazott közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján dr. Paksy Zoltán.

Az LMP önkormányzati képviselője az idei évet is értékelve elmondta: késik a 2015-ben bejelentett Modern Városok Program szinte összes eleme. Tavasszal már három éve lesz annak, hogy Orbán Viktor meghirdette a projekt egyes programpontjait, a megvalósításból viszont egyelőre nem sok minden látszik. A képviselő a legutóbbi közgyűlés egyik napirendjére utalva hozzátette: talán a zalaegerszegi 50 méteres uszoda kialakítására hamarosan sor kerülhet. A város ugyanis döntött az uszodafejlesztéshez kötődő fenntartási és üzemeltetési nyilatkozat kiadásáról.

A képviselő szólt az iskolai étkeztetés helyzetéről is. Nem tartja jó ötletnek, hogy újabb, közel öt százalékos áremelés történt, annál is inkább, mert ezzel együtt két év alatt összesen tíz százalékkal drágult a menza. Ez többletterhet ró a családokra, ezért ő nem is szavazta meg az előterjesztést.

Paksy Zoltán a választások közeledtével sajnálattal állapította meg, hogy a zalai médiumok az utóbbi hónapokban szinte teljes egészében a Fidesz – illetve Fidesz közeli vállalkozók – érdekeltségébe kerültek. Mint fogalmazott: az ellenzéki képviselőknek és jelölteknek nehéz dolguk lesz ha meg szeretnének jelenni a helyi írott, vagy elektronikus médiában, mert a tulajdonosok bármikor dönthetnek úgy, hogy bizonyos eseményekről egyszerűen nem adnak hírt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK