2020.06.07., vasárnap - Róbert Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

LMP: akadozó beruházások

2017. május 24. szerda, 14:11
Szerző: -pet-
A zalaegerszegi közgyűlés legutóbbi ülésének néhány napirendjére, valamint Orbán Viktor miniszterelnök közelmúltbéli látogatására is reagált a minap sajtótájékoztatóján dr. Paksy Zoltán, az LMP városházi képviselője.

Mint mondta: a közgyűlés néhány nagy horderejű beruházásról is döntött a legutóbbi ülésén, így például a Mindszenty-zarándokközpont építéséről és az Alsóerdei Sportkomplexum létesítéséről. A Mindszenty-projekt költségvetéséből egy konferenciára is sor került, ahol előadás hangzott el a készülő múzeummal és zarándokhellyel kapcsolatban.

Lassan halad a Mindszenty-központ építése

A képviselő szerint azonban nagyon kevés új információt tudtunk meg a beruházásról. A történészek prezentációi között pedig meglepő módon nem szerepelt Mindszenty Zalaegerszeghez kötődő munkássága, pedig életének fontos évtizedei zajlottak itt. A Modern Városok Programban két éve meghirdetett Mindszenty-központ – és a hozzá kapcsolt projektek – megvalósítása akadozik és több ellentmondás is kíséri a lebonyolítást. Még mindig üres telek áll a Göcseji Múzeum szomszédságában. S bár a tervek elkészültek, szinte semmit nem tudunk a leendő emlékközpont kiállításainak anyagáról, és azok koncepciójáról sem. Nem tudjuk azt sem, hogy mennyire jelenik meg majd a tárlaton Mindszenty (Pehm) József megosztó személyisége, ami a zalaegerszegi éveire is vonatkozik.

A képviselő érdekesnek találja azt is, hogy mikor Orbán Viktor miniszterelnök meghirdette a Modern Városok Programot, azt ígérte, hogy az ehhez kapcsolt beruházások tisztán állami forrásokból valósulnak meg, ám a Mindszenty-központ építés esetében is, és az alsóerdei beruházás esetében is igénybe vesznek európai uniós (TOP-programos) forrásokat. Ezek után felmerül a kérdés, hogy vajon a Zalaegerszegen létesítendő tesztpálya felépítésénél (melynek alapkövét a közelmúltban rakta le ünnepélyes keretek között a miniszterelnök, és óriási sikerként könyveli el, hogy tisztán hazai forrásból valósul meg a fejlesztés) mikor kerül sor ugyanilyen lépésekre.

Paksy Zoltán egyébként támogatja a járműipari tesztpálya felépítését, mert az valóban kitörési pont lehet a város számára. De csak abban az esetben, ha innováció is társul hozzá, és nemcsak egy egyszerű telephely lesz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK