2022.05.19., csütörtök - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

LMP kampány: Hadházy Ákos Zalaegerszegen

2018. március 28. szerda, 15:08
Szerző: V.Zs.
Milyen tétje van az április 8-i országgyűlési választásoknak, és mit jelent az ország jövőjének szempontjából a Magyarországon folyó korrupció?

Ezekről a kérdésekről beszélt zalaegerszegi fórumán Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, országgyűlési képviselő.  Helyzetelemzése előtt dr. Paksy Zoltán országgyűlési képviselőjelölt mutatkozott be, és mint a városi közgyűlés tagja szólt „helyi kényes ügyekről” (Elios-ügy, tesztpálya körüli földek vásárlása)

Hadházy Ákos elmondta: azért fontos, hogy minél többen elmenjenek szavazni április 8-án, hogy meg lehessen állítani azt a folyamatot, ami az országban zajlik. Van menekült-ügy, szögezte le, de ez világméretű probléma, ugyanakkor a magyar kormány csak ezzel az eggyel kampányol, mintha nem lennének sokkal fontosabb megoldandó problémák az országban. Ezek közül az egyik legfontosabb a korrupció, ami azért káros, mert hiányzik az a pénz, nagyságrendileg 5-600 milliárd forint. Ebből a pénzből az egészségügyben és az oktatásban dolgozók bérét meg lehetne duplázni. Ezen kívül kárt okoz az országnak.

Élesen bírálta az oktatás helyzetét; mint fogalmazott, az oktatási reformot is „ellopták”. Durva tantervek, kísérleti tankönyvek, színvonaltalan tananyag, fáradt gyerekek, motiválatlan tanárok. Rossz az irány, mondta. Nem tanítják meg gondolkodni, és érvelni a gyerekeket, nem 21. századi a magyar oktatás.

Megjegyezte: az Európai Unió hatalmas pénzmennyiséget juttatott Magyarországnak, de ez a nem látszik a hazai gazdaságon.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK