2024.02.26., hétfő - Géza, VandaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

LMP: valódi megoldásokat!

2017. május 04. csütörtök, 11:17
Szerző: -pet-
A Lehet Más a Politika országjáró körútjának részeként Zalaegerszegre látogatott Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. A Dísz téren rendezett sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az LMP – a kormánypárt országjárásával ellentétben – valódi problémákról beszél, mikor az emberekkel találkozik és ezekre valódi megoldási javaslataik is vannak.

A kormány ezzel szemben nem csinál mást, mint a menekültek ellen kampányol, ahelyett hogy az országot és a társadalmat érintő komoly problémákról és azok orvoslásáról beszélne. A politikus ez utóbbiak közül kiemelte a korrupciót. Az LMP szerint nem elég azt mondani, hogy kormányváltás esetén elszámoltatás lesz, hanem célirányos törvényekkel kell megállítani az állami lopássorozatot.

Paksi bővítés helyett megújuló energiát

Hadházy Ákos szólt a paksi bővítés gazdaságot és környezet érintő veszélyeiről, valamint a hazai munkahelyteremtés nehézségeiről. Mint mondta: nem az a cél, hogy mindenkinek legyen valamilyen munkája, hanem, az hogy jó és megélhetést biztosító munkája legyen mindenkinek! A párt úgy látja, hogy nincs igaza a kormánypártnak, amikor azzal kampányolnak, hogy a paksi bővítés több ezer embernek biztosít majd munkát. A 4000 milliárdos beruházással megvalósuló fejlesztés ugyanis maximum az építkezés idejére tud munkalehetőséget biztosítani.

Márpedig hosszú távú megoldásokra lenne szükség. Ebből az összegből azonban egy teljesen új iparágat is fel lehetne virágoztatni, ami százezer embernek is munkát biztosíthatna. Ez pedig nem más, mint a megújuló energiákra alapozott iparág. Mindez ráadásul 40-50 százalékkal csökkentené az ország energiaigényét, egyúttal tartós munkahelyeket teremtene.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK