2024.04.15., hétfő - Anasztázia, TasZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Logisztikai központ számára alkalmas iparterületet jött létre

2023. december 20. szerda, 18:07
Közlemény
A Zalaegerszeg Logisztikai Központ és Konténerterminál című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, TOP-forrásból. Az 503 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével megvalósuló fejlesztéssel logisztikai központ számára alkalmas ipari parki terület került kialakításra.

A projekt képes hatékonyan hozzájárulni a térség munkanélküliségi mutatóinak csökkentéséhez

Zalaegerszeg MJV Önkormányzata a projekt keretében - a Zalaegerszeg és Zalaszentiván közigazgatási határán tervezetett Konténerterminálhoz kapcsolódóan - egy logisztikai központ számára alkalmas, 24,5 ha nagyságú iparterületet alakított ki, telekhatáron belüli és kívüli infrastrukturális fejlesztésekkel: összekötő út, körforgalmi csomópont, feltáró út és ahhoz kapcsolódó négyágú belső körforgalom épült közvilágítással és az út víztelenítését szolgáló létesítményekkel. Az iparterület ivóvízellátás- és szennyvízelvezetés gerincvezetéke is kiépült, áramcsatlakozás is biztosított. A betelepülői igények függvényében kerül majd sor a betelepülésre alkalmas telkek kialakítására, a belső út- és közműhálózat kiépítésére.

Forrás: logisztika.com

A logisztikai központ megvalósulásával tovább erősödtek a város és környékének foglalkoztatási lehetőségei, már működő struktúrák további fejlesztését és logisztikai vállalkozások térségbe vonzását is elősegíti. A további ipari területek kialakításához, a helyi vállalkozások hozzáadott értékének növeléséhez, új munkahelyek teremtéséhez is jó alapot biztosít. A logisztikai központ jelentőségét tekintve térségi és akár régió szintű hatásokról beszélhetünk, amely a helyi és térségi KKV-k versenyképességét is növelni tudja.

A Logisztikai Központ kialakításával – figyelembe véve a szomszédos területeken létesülő Konténerterminált is - olyan egyedi ökoszisztéma jön létre, amely nem csak Zalaegerszeg gazdaságfejlesztése szempontjából rendkívül jelentős, hiszen a fejlesztésekkel az egész zalai térség és a régió új lehetőségekhez jut.

A projekt közép- és hosszú távon is képes hatékonyan hozzájárulni a térség munkanélküliségi mutatóinak csökkentéséhez, ezzel elősegítve a társadalomban és gazdaságban megjelenő területi különbségek mérséklését.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK