2023.12.03., vasárnap - FerencZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Márciustól beköltözés

2018. november 22. csütörtök, 17:56
Szerző és fotó: Antal Lívia
A zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban a végéhez közeledik a zöld épület rekonstrukciója, így jövő tavasszal már megkezdődhet a pózvai telephelyen lévő osztályok beköltöztetése.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos invitálta a sajtó munkatársait a helyszíni bejárásra. Elmondta, a zöld épület rekonstrukciója azért húzódott el, mert a korábbi kivitelező kivonult. Ezt követően újból ki kellett írni a közbeszerzési eljárást, amit a zalaegerszegi ZÁÉV Zrt. nyert el. A gazdasági társaság vállalta, hogy 2,3 milliárd forintos beruházás kivitelezését 2019. január 25-re befejezi.

Jól halad a kórház zöld épületének rekonstrukciója

Strobl Ákos, dr. Halász Gabriella és Vigh László

Strobl Ákos, a ZÁÉV Zrt. projekt főmérnöke megerősítette, hogy tartani tudják a határidőt. A zöld épület szigetelésével és színezésével már végeztek, jelenleg a belső szakipari munkákon dolgoznak. Vannak szintek, ahol a burkolatokkal is elkészültek, és már a bútorzatot rakják be. Kint a mentő-, illetve a rakodófeljárót építik a főbejárathoz, illetve a parkolót alakítják ki. A beruházás része a diagnosztikai épület harmadik szintjének felújítása is. Ezzel a munkával is jól haladnak. Itt majd irodák kapnak helyet.

Dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója azt fűzte hozzá, hogy a betegellátást nem zavarja a kivitelezés, a zaj pedig elviselhető. Úgy számolnak, hogy a tervezett január 25-i műszaki átadás, illetve a szükséges engedélyek beszerzése után márciusban kezdődhet meg a beköltözés a pózvai telephelyről. A zöld épület földszintjén a pulmonológia járóbeteg-szakellátás kap helyet. A felette lévő szintek már U-alakban csatlakoznak a szívcentrum új épületének szintjeihez. Így a második szinten lévő szívsebészet a kardiológiai rehabilitációval egészül ki, a harmadik emeletre a pulmonológia fekvőbeteg osztálya, és legfelülre az onkológia költözik be. Mindhárom osztály U-alakban fog elhelyezkedni a zöld és az új épület adott szintjein. A zöld épület alagsora, ahol az orvosi gázellátó rendszer is található, a felújítást követően újra visszakapja kiszolgáló és raktárfunkcióját.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK