2019.06.24., hétfő - Iván Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megérdemelt hazai győzelem

2018. augusztus 21. kedd, 10:10
Szerző: B. I.
ZTE FC - Békéscsaba 1912 Előre 3-1 (1-1). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1134 néző. Jv.: Bognár. Gólszerzők Gajdos (46., 52. p.), Babati (71. p.), illetve Urbin (43. p.)

ZTE: Zöldesi - Szépe  (Kónya 46. p.), Lesjak, Devecseri, Bedi – Vojnovics, Kiss M. - Babati, Szökrönyös (Horváth K. 74. p.), Balázs (Novák 68. p.) - Gajdos. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Az elején a Békéscsaba irányított. Az egerszegi csapat fokozatosan jött fel, de mezőnyfölénye meddőnek bizonyult. Helyzetbe sem tudtak kerülni játékosai. Igaz, a vendégek sem veszélyeztették a hazaiak kapuját. A félidő hajrájáig mezőnyjátékkal teltek a percek. Legfeljebb Zöldesi bizonytalankodását lehetett feljegyezni. Egy lövés kipattant róla, de a védők tisztáztak. A bedobást viszont a teljes hazai védelem elhibázta és megszerezték a vezetést a vendégek. A ZTE-t azonban megsegítette a Békéscsaba, az egyik játékosa a védő harmadban adott el egy labdát, s Balázs indítása után egyenlített a hazai együttes.

Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a hazai csapat, és gyorsan megszerezte a vezetést. Az egerszegiek lendülete tovább tartott, uralták a játékot. Több helyzetet is kidolgoztak játékosai, de a békéscsabai kapus rendre bravúrral védett. A félidő közepe táján egy remek akció után tovább növelte előnyét  a hazai együttes. Ezután visszavett a tempóból, a Békéscsabának is akadtak kisebb lehetőségei. Az ellenakciók során a házigazdák újabb gólt szerezhettek volna, de vagy a koncentráció hiányzott, vagy Rybánszky védett ismét.

A második félidőre feljavult a ZTE játéka, s megérdemelten szerezte meg első hazai győzelmét.

Nagy Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidőben még akadozott a játékunk, fordulás után jól és eredményesen játszottunk. Megérdemelten szereztük meg első hazai győzelmünket.

Boér Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője: - Sajnos gyerekes hibákat követtünk el, és nem tudtuk átmenteni eddigi alázatos játékunkat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK