2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megkezdődött a „zalai Jézus” ügyének tárgyalása

2023. április 19. szerda, 16:02
Sajtóközlemény
A Zalaegerszegi Járásbíróság – a márciusi eredménytelen előkészítő ülés után – 2023. április 19-én tartotta az első tárgyalási napot annak a férfinek az ügyében, aki magát „gyógyító és lelket mentő mesternek” feltüntetve csalt ki milliókat.

Az ügyben a bíróság zárt tárgyalást rendelt el. Ez történhet hivatalból vagy indítványra, az ügyészség, a vádlott, a sértett, illetve az egyéb érdekeltek kezdeményezése nyomán. Ilyen esetekben a bíróság a nyilvánosságot az egész tárgyalásról vagy annak egy részéről indokolt határozattal kizárhatja.  Zárt tárgyalást rendelhet el erkölcsi okból, különleges bánásmódot igénylő személy védelme, illetve minősített vagy egyéb védett adat miatt. 

Ebben az ügyben a védő a vádlott, míg az ügyészség a tanúk személyiségi jogainak védelme érdekében nyújtott be zárt tárgyalás tartására irányuló indítványt. Ezek közül a bíróság az utóbbit találta megalapozottnak, ugyanis több tanúként kihallgatott személy vallomása is tartalmaz szenzitív (érzékeny) adatokat. A büntetőügy sértettjei, tanúi emberi méltóságának és személyiségi jogainak védelméhez fűződő érdek a bíróság álláspontja szerint jelen ügyben meghaladja az eljárás nyilvánosságához, mint a büntetőeljárás garanciális követelményéhez fűződő közérdeket. Ezért a nyilvánosságot erkölcsi okból kizárta - tájékoztatott Dr. Bartalné dr. Mentes Judit sajtószóvivő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK