2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megküzdöttek ezért a győzelemért

2017. január 14. szombat, 14:18
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE Paks 99-95 (20-22, 15-22, 22-13, 19-19, 8-8, 15-11). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg1600 néző. Jv.: Pálla, Frányó, Minár.

ZTE: Ubilla (20/15),  Norfleet (9/3),  Benke (18/9),  Szabó Zs. (23/9),  Drungilas (14). Csere: Mohácsi (6/3), Kerpel-Fronius (9/3), Fekete. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Paks: Hill (5),  Semenas (18/12),  Will (3/3), Gilbert (21/6),  Tiby (30/3). Csere: Kovács Á (11/3), Illés (7/3). Vezetőedző: Teo Csizmics.

A héten edzőváltás történt a vendégeknél, a paksi kispadra Teo Csizmics került, aki  a Körmend edzőjeként sok borsot tört  a ZTE orra alá. Ezt a nem túl jó szokását most is megtartotta. A vendégek meglepték a hazaiakat, nem úgy játszottak, mint egy alsóházi csapat. Ebben az időszakban a ZTE rendkívül passzívan, ritmus nélkül kosárlabdázott. Tíz perc után vezetett  a Paks  (20-22).  A folytatásban is  az ő akarata érvényesült. Támadásban a palánk alól kiszorították  a ZTE-t, a kinti hazai dobások pedig nem jöttek be.. A nagyszünet előtt már 31-44-re vezetett  a Paks, Ubilla 3 pontosa csak valamivel kozmetikázott az eredményen. Az első két negyedben nagyon gyengén dobott a ZTE és védekezése is szellős volt.

A szünetbeli edzői fejmosás használhatott,  hazaiak egy nagy rohammal  rövid idő alatt utol érték ellenfelét, amihez ismét kellettek Ubilla 3 pontosai. Ekkor úgy tünt, a ZTE eldönti  a mérkőzést (24. p.: 55-47).  Helyette udvarias házigazdaként visszaengedte  a mérkőzésbe  a vendégeket (29. p. 57-57).  Innentől már egyik csapat sem tudott nagyon ellépni  a másiktól, 76-76 után jöhetett a hosszabbítás. Az első öt perc után a ZTE csikarhatta volna ki a győzelmet, nem tette. A második  vége felé a Paks Kovács Á. triplája után győztesnek  látszott, de ismét jött Ubilla extrája és nyert  a zalai együttes.

Nagyon fontos győzelmet aratott  a ZTE, ha nem is sziporkázó teljesítménnyel. Az eredményes betörések hiányoztak a játékából. A Paks több kulcsjátékosai közül  hárman a harmadik negyed végétől 4 fauttal játszottak, azonban nem sikerült kipontozni őket.

Bencze Tamás,  a ZTE vezetőedzője: - Óriási energiákat fektettünk ebbe  a mérkőzésbe. Nagyon rossz lett volna elveszíteni. Több játékosom betegség után tért vissza. A közönség ezúttal is sokat segített, köszönet érte.

Teo Csizmics, a Paks vezetőedzője: - Mi is hatalmas energiát fektettünk  a mérkőzésbe. A rendes játék időben is nyerhettünk volna, ha befújják  nekünk a szerintem jogos faultot. A védekezésünk rendben volt, de támadásban  bőven van pótolni valónk.

Mohácsi Máté, a ZTE játékosa: - Az új vezetőedzővel egy felpaprikázott Paks érkezett Egerszegre. Nagyon megküzdöttünk ezért   a győzelemért.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK