2019.07.24., szerda - Kinga,Kincső Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megszakadt a veretlenségi sorozat

2018. augusztus 30. csütörtök, 12:15
Szerző: B. I.
ZTE FC - Kaposvári Rákóczi FC 1-2 (0-0). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg. Jv.: Bogár.

ZTE FC: Zöldesi - Kónya, Lesjak, Devecseri, Gergényi - Kulcsár (Madarász 46. p.), Bedi - Babati, Kiss M., Balázs (Novák 57. p.) - Gajdos (Vojnovics 76. p.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Gajdos (55. p.), illetve Szakály (53. p.), Andorka (80. p.).

Az első negyedórájában mindössze egy Babati lövést kellett védenie  a vendégek kapusának. A zalaiak játszottak enyhe mezőnyfölényben, de helyzeteket nem tudtak kialakítani.  A 20. percben ismét egy lövést védett a vendégek kapusa. A második negyedóra mezőnyjátékkal telt el. Mindkét oldalon sok volt a hiba, a rossz passz. A ZTE enyhe fölényben játszott. A félidő hajrájában élénkült meg a játék. A kaposváriak kerültek fölénybe, előbb Zöldesi hibája után a gólvonalról mentett a hazai védelem, majd  bravúrral  védett a hazaiak kapusa. A félidő hosszabbításában Babati fejesét tisztázták a gólvonalról a vendég védők. Az első félidőben mindössze három lövés találta el a kaposváriak kapuját.

Fordulás után egy védelmi hibát követően gyorsan megszerezte  a vezetést a vendégcsapat. Saját 16-osánál adott el egy labdát a ZTE, a visszapasszolt labdát Szakály bombázta a kapuba (0-1). Gyorsan egyenlített azonban a ZTE. Egy szögletrúgás után Gajdos fejelt a rosszul kifutó Pogacsics kapujába (1-1). Az egyenlítő gól sem nyugtatta meg a zalai csapatot, egy kiugratást követően a csereként beállt Andorka lőtt a felső lécre.  A hazaiak nem tudták megtartani a labdát, a Kaposvár mezőnyfölényt harcolt ki. Tetszetősen, sokat passzolva játszottak a vendégek. A találkozó hajrájában egy szögletrúgás után Andorka fejelt a ZTE kapujába (1-2). A hátra lévő percekben a ZTE erőlködött, de egyenlítenie sem sikerült.

A mérsékelt teljesítményt nyújtó egerszegi csapat ellen teljesen megérdemelten nyert a Kaposvár. Andorka szinte „egyedül” verte meg a ZTE-t, a kaposváriak rutinos játékosa gólpasszt adott és gólt szerzett. A zalaiak hazai pályán vesztették el veretlenségüket.

Nagy Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Férfias, harcos találkozót játszottunk. Nem sikerült megoldanom, hogy fittek legyenek a játékosok.

Waltner Róbert, a Kaposvár vezetőedzője: - Számomra mindig jó érzés ide visszatérni. A csapatot úgy készítettem fel, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Gajdos Zsolt, a ZTE  játékosa: - A nyíregyházi mérkőzés miatt fáradtak voltunk, még az első félidőt sikerült úgy ahogy megoldanunk. Ma ennyire tellett tőlünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK