2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megszépült a Liszt-iskola ebédlője

2024. május 30. csütörtök, 15:47
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújult a zalaegerszegi Liszt-iskola ebédlője. A beruházásról Winklerné Fehér Lívia, az iskola igazgatója elmondta: 2023 novemberében jelentette be az ebédlő felújítását, mely már évek óta tervben volt.

Új padló és modern bútorok

A munkálatok a tavaszi szünetben kezdődtek, és rekord gyorsasággal zajlottak le. A költségeket az iskola alapítványa, a város önkormányzata és a Zalaegerszegi Tankerületi Központ állta. A felújítás összesen 9 millió forintba került. Megújultak az ebédlő falai, a padlózat és modern bútorokat is vásároltak. A kivitelezési munkák két szülő – Schrettner Adrien és Péntek József – segítségével történtek. A helyiségben körülbelül 150 diák fér el egyszerre.

Az átadáson jelen volt Galbavy Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője és Kajári Attila a tankerületi központ vezetője. A képviselő elmondta: az önkormányzat ugyan nem fenntartója az iskoláknak, de ez nem akadálya annak, hogy támogassák a fejlesztéseket. Az elmúlt években már megújult a sportpálya, az öltöző, a tornaterem, valamint energetikai felújítás is történt. Az ebédlő átalakítása, megszépítése már 2019-ben tervben volt, ám a Covid-járvány, majd az energiaválság közbeszólt. Örül, hogy most sikerült megvalósítani az elképzeléseket.

Kajári Attila hozzátette: ezzel a beruházással az iskola minden fontos közösségi tere megújult, mégpedig az önkormányzat, a tankerület és az oktatási intézmény együttműködése révén.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK