2018.05.22., kedd - Júlia,RitaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megszorongatták a bajnokot

2018. január 21. vasárnap, 14:12
Szerző: B. I.
ZTE NKK - Sopron Basket 51-64 ( 13-12, 10-14, 9-16, 19-22). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Minár, Hervay, Esztergályos.

ZTE: Koziar (5), Kovács G., Jeffery (23/9), Pavel (10), Hegedüs-Őri (7/3). Csere: Gáspár-Szalay (2), Parker (4), Gorjanácz. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Sopron: Fegyverneki (9/3), Dubei (8/6), Page (12),  Langhorne (7), Crvendakics (6/3). Csere: Weinger (2), Határ,  Turner (16/9). Vezetőedző: Roberto Iniguez.

 Az első öt percben elég pontatlanul dobott mindkét csapat, kevés kosár esett (5. p.: 5-7). A folytatásban is inkább a védekezésben jeleskedtek  a mérkőző felek. A Sopron a BL szereplés után fáradtnak tűnt, ezt igyekezett kihasználni  a zalai csapat. Nem hagyta lerázni magát ( 8. p.: 9-10), a negyed végére fordított. A második tíz percben is ádáz csata folyt  a pályán. Mindkét oldalon sok volt  a pontatlanság, de ebből, a ZTE jött ki jobban (14. p.: 22-18). Raksányi 3 pontosával fújt riadót a bajnok és a félidő végén átvette ismét  a vezetést A negyed hajrájában Hegedüs-Őri a ZTE játékosa egy ütközés után megsérült, hosszú ideig ápolták, de tudta folytatni a játékot. A harmadik negyedben dőlt el a találkozó sorsa. A  zalaiak öt perc alatt mindössze 4 pontot dobtak, igaz a vendégek sem villogtak, de tíz pontra növelték előnyüket (25.:27-37). Állandósult a  tíz körüli különbség. A házigazdák becsülettel küzdöttek, de már nem sikerült szorosabbá tenniük  a találkozót. Főleg támadásban estek vissza. A befejező negyedet  megnyomta a vendégcsapat, jelentősebb előnyre tett szert. A hajrában ismét 10 pont környékére jöttek fel a  hazaiak (38. p.: 47-59), a Sopron győzelme azonban már nem forgott veszélyben.

A bajnok ellen két negyeden át jól teljesített  a ZTE. Utána a vendégek még szigorúbban védekeztek és hozták a számukra kötelező győzelmet.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Minden elismerésem  a lányoké. Hatvannégy  ponton tartottuk a bajnokot. A védekezésünk jó volt, támadásban kell még fejlődnünk.

Roberto Iniguez, a Sopron vezetőedzője: - Nehéz mérkőzés volt, ellenfelünk büszke lehet teljesítményére. Nem szeretnék kifogásokat találni, de nehéz menetelésben vagyunk. Megyünk tovább a megkezdett úton.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK