2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megújul a város emblematikus utcája

2022. november 28. hétfő, 14:04
Szerző és fotó: Antal Lívia
Megkezdődött Zalaegerszeg emblematikus utcájának, a József Attila utcának a felújítása a Kovács Károly Városépítő Programból bruttó 173,4 millió forintból finanszírozva.

Galbavy Zoltán és Balaicz Zoltán

Czobor Mátyás polgármestersége idején az 1929-ben átadott Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend zárdáját úgy tervezték meg, hogy aki kilép az 1890-től már álló vasútállomás főbejáratán, az a zárda impozáns épületkomplexumára tekintsen – adott magyarázatot Balaicz Zoltán polgármester arra, miért is emblematikus ez az utca. A beruházásra rátérve elmondta, a József Attila utca felújítása eredetileg nem szerepelt a Kovács Károly Városépítő Programban, de sikerült beletenni, így kerülhet sor a Bajcsy-Zsilinszky tér és a Zárda utca közötti szakaszának helyreállítására bruttó 173,4 millió forintból.

Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy a József Attila utca rekonstrukciója során 236 méter új ivóvíz-gerincvezetéket és 145 méter bekötővezetéket fektetnek le. Az esővíz elvezetése érdekében a meglévő kiemelt szegélyt és a 12 víznyelőaknát átépítik. A lakóházak 24 ereszkifolyóját a csapadékvíz-elvezető rendszerbe kötik, melyhez helyenként segéd gerincvezetéket létesítenek a járdaburkolatban. Ezt követi majd a 7 méter széles úttest újraaszfaltozása, valamint az ivóvíz- és a csapadékvíz-elvezetés által érintett járdaszakaszok és kapubejárók helyreállítása. A Szabadics Zrt. és a Horváth-Ép Kft. konzorciuma végzi a kivitelezést, ami 2023 április végére fejeződik be.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK