2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megújult a Bíró Márton utca – Béke-ligeti utca csomópont

2023. szeptember 22. péntek, 11:08
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Modernizálták a zalaegerszegi Bíró Márton utca – Béke-ligeti utca csomópontot a vasúti átkelő környezetében.

Külön forgalmi sávok létesültek a vasúti átkelőnél

Balaicz Zoltán polgármester és Gecse Péter alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője a helyszíni sajtótájékoztatón többek között arról beszélt, hogy a fejlesztés a Kosztolányi utca kétirányúsításához kapcsolódik, annak egy kiegészítő eleme.

A polgármester elmondta: az átépítéssel az volt a céljuk, hogy a keleti városrész elérhetősége javuljon, a kereszteződés pedig biztonságossá váljon.  Ennek érdekében szétválasztották a közlekedési irányokat, kiszélesítették az útpályát, az egyes irányoknak pedig külön forgalmi sávokat alakítottak ki. Növelve mindezzel a csomópont áteresztőképességét.

Hozzátette: a fejlesztés részeként új járda épült a Béke ligeti iskola és a Bíró Márton utca közötti szakaszon, a Bíró Márton utca keleti oldalán pedig 60 méter hosszan megújult a járdaburkolat. A csomópontban a forgalmi rend nem változik, az elsőbbségi viszonyok megmaradnak. A főirány továbbra is a Wlassics- és a Béke-ligeti utca, a Bíró Márton utcáról érkezőket pedig stoptábla fogadja.

Gecse Péter kiemelte: már évek óta napirenden volt a Bíró Márton utcai csomópont átépítése, hiszen nap, mint nap nagy forgalmat bonyolít le a kereszteződés. Remélik, hogy a fejlesztéssel javul a közlekedésbiztonság ezen a szakaszon. Örül, hogy a Kosztolányi utcai beruházás lehetőséget adott a csomópont modernizálására.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK