2018.11.16., péntek - Ödön Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megújult a Csilla utca

2018. július 04. szerda, 16:59
Szerző és fotó: Antal Lívia
A másfél milliárdos infrastrukturális fejlesztési csomagban megvalósuló beruházások újabb helyszínén tartott sajtótájékoztatót a város vezetése. Ezúttal a csácsi Csillag utcában, ahol már befejeződött az úttest rekonstrukciója.

Balaicz Zoltán polgármester a munkálatokról elmondta, a 465 méteres útszakaszon négy méter szélességben állították helyre az aszfaltburkolatot, amelyre új kopóréteg is került. Az ingatlanok vízelvezetése érdekében négy darab víznyelőt építettek, melyek az utca túloldalán lévő árokkal vannak összekötve. A beruházásra 27 millió forintot fordítottak a másfél milliárdos infrastrukturális fejlesztési csomagból, melyet teljes egészében a magyar állam finanszíroz.

Az összesen 29 helyszínen megvalósuló felújításokról a választókörzetek önkormányzati képviselőinek javaslata szerint döntöttek. A rendelkezésre álló forrás határozta meg ezt a számot, így mindenhol a legsürgetőbb problémák megoldására koncentráltak. A csácsi városrészben így a Csilla utcára, melynek útburkolata már jócskán tönkrement. Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő hozzáfűzte, a felújítást nem csupán ez indokolta, hanem a megnövekedett közúti forgalom is. A Balatoni út kivezető szakasza egy sávra szűkül jóval a csácsbozsoki körforgalom előtt, ahonnét nem lehet balra kanyarodni a Csácsi utcába, így a lakosság, amióta ez a forgalmi rend fennáll, a Csilla utcát használja a hazatéréshez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK