2024.07.25., csütörtök - Kristóf, JakabZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megújult a műfüves sportpálya

2017. április 12. szerda, 19:04
Szerző: Antal Lívia
Mini futballtorna keretében avatták fel a Landorhegyi Általános Iskola 2006-ban létesített, idén újjáépített műfüves sportpályáját, Zalaegerszegen.

A felújításra azért volt szükség, mert a futballpálya igen csak elhasználódott a napi 6-8 órás igénybevétel következtében – mondta a sajtótájékoztatóval egybekötött átadási ünnepségen Kajári Attila tankerületi igazgató. Mint fogalmazott, a Zalaegerszegi Tankerület örömmel tett eleget az iskola által jelzett kérésnek, így 13 millió forintból valósították meg a beruházást.  A pálya újjáépítése mellett kicserélték a gépészeti és elektromos berendezéseket, továbbá felújították az öltözőt a vizesblokkal. Ennek köszönhetően megfelelő körülményeket teremtettek a mindennapos testneveléshez és a fociedzésekhez. Az iskola nemcsak a mozgás szeretetére és a sportos életmódra nevelésben tölt be fontos szerepet, de egyúttal a ZTE utánpótláscsapatának egyik oszlopos intézménye a Bozsik-program révén, emelte ki. 

Beruházás a Landorhegyi Általános Iskolában

Balaicz Zoltán polgármester szintén méltatta a Landorhegyi iskola kiemelkedő tevékenységét a futball-utánpótlásnevelésben.  Szólt arról, hogy az önkormányzat számára mennyire értékelendő az itt tanuló, sportoló gyerekek, illetve az itt dolgozó pedagógusok kötődése a városhoz, amely mellett nem mehetnek el szó nélkül. Ezért döntöttek úgy – bár az önkormányzat már nem fenntartója az iskolának –, hogy a város számára rendelkezésre álló TOP-programból 314 millió forintot fordítanak a neves intézmény teljes rekonstrukciójára az elkövetkező időszakban. Így már nemcsak múltjához, de a jövő kihívásaihoz is méltó lesz, hangsúlyozta a polgármester.

A beszédeket követően a diákok saját kézjegyükkel ellátott polókkal fejezték ki köszönetüket.

A Landorhegyi-iskolában jelenleg mintegy 500-an tanulnak. Az évfolyamonként egy sportiskolai osztályba járó gyerekek közül sokan fociznak, lányok is. Az avatói futballtornára a türjei lányokat, a ZTE és Petőfi-iskola csapatát hívták meg. – mondta érdeklődésünkre Mátai Ferenc igazgató.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK