2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Most a végét sem adtuk oda

2016. november 25. péntek, 12:16
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - PVSK Pannonpower 94-78 ( 20-21, 31-22, 25-18, 18-17). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Papp, Farkas, Minár.

ZTE: Ubilla (21/6), Norfleet (6), Benke (9/3), Szabó (20/6), Drungilas (18). Csere: Mohácsi (6/6), Kerpel-Fronius (8/6), Czinger (2). Vezetőedző: Bencze Tamás.

PVSK: Nelson (11/3), Supola (3/3), Smith (7), Budimir (23/9), Sejfic (21). Csere: Halász (1), Bíró (8/6), Harazin. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Az első percekben fej-fej mellett haladt a két csapat (4. p.: 9-7). A védekezés egyik oldalon sem volt acélos, felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat. Egy jó szériával a pécsiek megléptek, jóval kevesebb kísérletből céloztak pontosan. (8. p. 13-18). A negyed végén jól hajrázott a ZTE és felzárkózott. A második tíz perc elején egy ideig ismét felváltva estek a kosarak. Ubilla hárompontosa után ( 13. p.:37-31). jött a pécsi időkérés, amely hatékonynak bizonyult. A vendégek gyorsan felzárkóztak (17. p.: 37-37) A negyed hajrája azonban a ZTE-é volt, a nagy szünetben nyolc ponttal vezetett. A harmadik játékrészben a hazaiak úgy folytatták, ahogyan a második negyed végén befejezték. (22. p.: 61-48).

Két vendég hárompontos után tíz pont alá csökkent a zalaiak előnye. A ZTE azonban nem hagyta magát, ismét elkapta a ritmust. A fokozatosan belelendülő Ubilla, a nagy mezőnymunkát vállaló Szabó és a palánk alatt eredményes Drungilas vezetésével 16 ponttal vezetett a befejező tíz perc előtt. Az utolsó negyedben kísértett a múlt, hosszú ideig nem talált a gyűrűbe a ZTE, de a vendégek sem. A hazaiak nem szórták el könnyelműen a labdát, igyekezett kijátszani a támadó időt. Ez a taktika biztos győzelmet eredményezett. A Kaposvár elleni hazai vereséget részben sikerült felejtetni, a vendégek csak a mérkőzés elején szorongatták meg a ZTE-t.

Értékelés: Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon kellett a siker a lelkünknek. Szerencsére a kulcspillanatokban megtaláltuk a megfelelő embereket, ami győzelmet eredményezett. Gratulálok a csapatnak.

Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője: - Gratulálok a ZTE-nek. A mérkőzés elején mi vezettünk, sajnos elhittük, megvan a győzelem. A ZTE sem dobott fényesen a mérkőzésen, de nekünk sikerül ezt is alulmúlni.

Mohácsi Máté, a ZTE játékosa: - Ezúttal végig koncentráltan játszottunk és teljesen megérdemelten nyertünk a jó erőkből álló Pécs ellen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK