2023.03.24., péntek - Gábor, KarinaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Műfüvön rúghatják a bőrt

2016. szeptember 22. csütörtök, 10:18
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
A páterdombi lakók vágya teljesült a 22x42 méteres műfüves sportpálya megépítésével a zalaegerszegi Kinizsi Pál utcában, amit a közelmúltban adtak át ünnepélyesen.

Gecse Péter, a városrész önkormányzati képviselője, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntőjében felidézte, az elmúlt években úgy a lakók, mint a Páterdombi LSC részéről többször szóba került, hogy szükség lenne egy sportpályára. Az önkormányzat a kérésre reagálva forrásokat különített el, majd élt az MLSZ pályaépítési programjának pályázati lehetőségével. Az előkészületi munkákra az önkormányzat közel tíz millió forintot biztosított, ezen felül állta a 27 millió forintos építési költség harminc százalékát.

Átadták Páterdomb új sportpályáját

A sportpálya közösségi térként generációk találkozóhelye lesz, és persze remek helyszíne a komoly múlttal rendelkező páterdombi utcabajnokságoknak. A program újjáéledését szolgálva első alkalommal rendezték meg a páterdombi labdarúgótornát, helyi kötődésű játékosokkal.

Az átadási ünnepségen Vigh László folytatta a köszöntők sorát. Az országgyűlési képviselő méltatta a riói paralimpián érmet szerzett hazai sportolók teljesítményét, majd az önkormányzat illetve a városvezetők sport iránti elkötelezettségét emelte ki.

Balaicz Zoltán polgármester azt hangsúlyozta, a zalaegerszegiek büszkék lokálpatrióta identitásukra, ugyanakkor meg tudják élni helyi, botfai, andráshidai, belvárosi vagy éppen páterdombi kötődéseiket is. Beszélt arról is, hogy Páterdomb soha nem volt önálló település, de ahogy a város növekedett, úgy vált annak egyik fontos részévé. Kiemelte, hogy az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg a páterdombi városrészben, melyek folytatódnak az elkövetkező években.

Sipos Jenő szóvivő elmondta, a Magyar Labdarúgó Szövetség 2010-ben két fontos stratégiai célként határozta meg a tömegesítést, illetve új focipályák létrehozását a magyar futball helyzetének javítása érdekében. Ennek köszönhetően a korábbi 100 ezer helyett most 200 ezer fiatal rúgja a bőrt Magyarországon. S hogy legyen hol focizni, az MLSZ pályaépítési programot is indított. A mai követelményeknek megfelelő futballpályák több funkciót töltenek be, szabadidős sportolásra ugyanúgy alkalmasak, mint egyesületek, vagy iskolák sportprogramjának segítésére.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK