2019.03.21., csütörtök - Benedek Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Nagyon kellett ez a győzelem

2017. május 04. csütörtök, 10:57
Szerző: B. I.
Békéscsaba 1912 Előre FC - ZTE FC 0-2 (0-1). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 800 néző. Jv.: Bognár. Gólszerzők: Forgács (37. p.), Babati (48. p., 11-esból). Piros lap: Kelemen (87. p., Békéscsaba).

ZTE: Szappanos - Króner, Kovács,  Forgács, Deutsch - Babati, Szatmári (Bedi 84. p.),  Kretz (Horváth D. 89. p.) Polényi,  Nagy T. - Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

Négy vereség után sokan féltették a ZTE-t, hogy újabb pofonba szalad bele.  Annál is inkább, mivel  erősen tartalékosan érkezett  a Viharsarokba. Patvaros, Jakab,  Fadgyas, Paudits és Angyal hiányzott sérülés miatt. A mérkőzést mindkét csapat nyílt játékkal kezdte, de a vendégek jól megszervezték védekezésüket. Kontrákból több helyzetet alakítottak ki, mint a hazaiak.  Az első 30 perc után egy szögletrúgás után megszerezte a vezetést a ZTE. Fordulás után a legjobb lélektani pillanatban egy jogos 11-es után növelte előnyét . A második zalai gól után nagyon belehúzott  a feljutásért  harcoló békési csapat, de  a ZTE hősiesen védekezett, veszélyesen kontrázott és megtartotta kétgólos előnyét.

Négy vereség után, nagy bravúrt végrehajtva otthonában győzte le a zalai csapat a feljutásért harcoló Békéscsabát - a játék képe alapján teljesen megérdemelten.

Értékelés:

Csató Sándor, a ZTE vezetőedzője: - Sokat böjtöltünk ezért  a sikerért.  Hősiesen küzdöttek  a játékosok és  jól is játszottunk. A hozzáállásunk ezúttal  példás volt.

Babati Benjamin, a ZTE  játékosa: - Nagyon meg akartuk mutatni, hogy az előző 4 fordulóban látott játéknál és eredménynél többre vagyunk képesek. Jól védekeztünk és jóval több lehetőségünk volt, mint  a hazaiaknak. Nagyon kellett már  a lelkünknek ez a győzelem.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK