2023.03.30., csütörtök - ZalánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Napokon keresztül okozott szenvedést a kutyáknak

2023. február 28. kedd, 16:00
Közlemény
A Zalaegerszegi Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a nőnek az ügyében, aki 18 kutyakölyköt három táskába zsúfolva szállított napokon keresztül Magyarországon.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020. júniusában 10 francia buldog kölyköt vásárolt egy férfitól, majd újabb 8-at egy ismeretlen eladótól. A német nő a – jellemzően 4-8 hetes – ebeket két 90x60x60 cm nagyságú és egy 80x50x50 cm nagyságú gyöngyvászon hordozótáskában tárolta és szállította Magyarország területén, s pár nappal a kutyák megvétele után – az állatokkal együtt – megszállt egy hévízi hotelben. Másnap a szálloda alkalmazottai észrevették, hogy távollétében a szobájában a kutyák részben szabadon, részben a fekáliával szennyezett utazótáskában tartózkodnak élelem és ivóvíz nélkül. Ezért a szálloda értesítette a hatóságot, melyet követően a kutyakölyköket egy állatorvos is megvizsgálta, s kiderült, mikrochippel és állategészségügyi okmányokkal nem rendelkeznek. 

A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottat – távollétében hozott ítéletében – bűnösnek mondta ki állatkínzás bűntettében. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a nő büntetlen előéletét, az időmúlást, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az ebek számát. Emiatt a vádlottat 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. 

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett - adta hírül  Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK