2024.07.21., vasárnap - Dániel, DaniellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Nő a forgalombiztonság Sümeg és Zalaegerszeg, valamint Karmacs és Jánosháza között

2023. december 01. péntek, 12:56
Sajtóközlemény
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Zala vármegyében a TOP-1.3.1-16-ZA1-2021-00001 azonosító számú, Közlekedésfejlesztés Zala megyében II.” című projektet. A projekt részeként megújult a 7328-as jelű Sümeg – Zalaegerszeg és a 7331-es jelű Karmacs - Jánosháza összekötő utak csomópontja.

A projektet a társaság bruttó 1,553 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként összesen 0,6 kilométeren újult meg a 7328-as jelű Sümeg – Zalaegerszeg összekötő út 11+894 és 12+106 kilométerszelvény közötti szakasza és a 7331-es jelű Karmacs - Jánosháza összekötő út 20+447 és 20+842 kilométerszelvény közötti szakasza és csomópontja. A projekt a TOP-1.3.1-16 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 696 millió forintból valósította meg a beruházást.

Illusztráció (Forrás: nyugat.hu)

Az építés részeként a szakemberek gondoskodtak az új pályaszerkezeti részek megépítéséről, vagy a megmaradó burkolatrészek megerősítéséről és egységes kopóréteg beépítéséről. Sor került az új csomóponthoz igazodó közlekedési táblarendszer kiépítésére, burkolati jelek festésére és az autóbuszmegállóhelyek áthelyezésére. Az útkereszteződésben egy 38m külső átmérőjű középszigetes körforgalom épült, melyben éjszakai fényviszonyok között egy energiatakarékos közvilágítási rendszer segíti a közlekedőket. A munkálatok hét hónapos időtartamot vettek igénybe.

A beruházások megvalósulását követően nőtt a forgalombiztonság és nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények biztonságosabb elérését - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK