2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Október az Idősek hónapja

2019. szeptember 22. vasárnap, 21:26
Szerző: V.Zs.
Október elseje az idősek világnapja 1991 óta. Ehhez kapcsolódva Zalaegerszegen is megemlékeztek a város idős lakóiról. Először csak egynapos programok várták a szépkorúakat, majd egyhetesre bővítették a rendezvényeket.

Ma már idősek hónapjáról beszélünk, mely szeptember közepétől majdnem október végéig tart, rendkívül színes rendezvényekkel és több helyszínen. A részletekről sajtótájékoztatón szólt Balaicz Zoltán polgármester és dr. Kocsis Gyula, a megyei idősügyi tanács elnöke. A polgármester hangsúlyozta: a város számára fontos az idős emberekkel való foglalkozás és gondoskodás, aminek az év minden napjára ki kellene terjednie. Elmondta, az utóbbi években több százmillió forintos ráfordítással megújultak a szociális otthonok, idős klubok.

Dr. Kocsis Gyula köszönetét fejezte ki a városvezetésnek, azért a támogatásért, amit nyújtanak az időskorúak, ellátásáért. Megemlítette, hogy a város népességének közel 30 százaléka 60 év feletti. A több héten át zajló programokat úgy állították össze, hogy mindenki találjon kedvére valót. Lesznek játékos és ismeretterjesztő fórumok, sportvetélkedő, főzőverseny, országos szenior örömtánc találkozó, idősek zenei estje, keresztrejtvényfejtő vetélkedő.

Október elsején pedig a Harangláb együttes lép fel a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK