2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ovifoci-pályákat adtak át

2016. október 12. szerda, 19:03
Szerző, fotó: AL
Multifunkciós ovifoci-pályával gazdagodott a Csillagközi Óvoda, valamint a Kosztolányi Téri Tagóvoda. Az átadási ünnepségeken elhangzott, hogy ez a fajta ovi-sportprogram egyedülálló a világon.

A két pályát a Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja által létrehozott Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány támogatásával létesítették. Ez összesen 14 millió forintos beruházást jelentett, melyből 6,6 millió forintos önrészt vállalt az önkormányzat, mondta el Balaicz Zoltán polgármester a Csillagközi Óvodában. Az első két pályát még 2013-ban adták át, az egyiket a Kis utcai, míg a másikat az Űrhajós úti óvodában, melyek avatási ünnepségén még Buzánszky Jenő is részt vehetett.

Kiemelte, hogy az ovi-foci alapítvánnyal korrekt kapcsolatot alakítottak ki. Bízik a következő pályázat sikerében, hogy a Radnóti úti Székhelyóvodában és a Napsugár úti Tagóvodában is megépülhessenek a focipályák. Mint mondta, a nemzet sportvárosaként nagyon fontosnak tartják, hogy biztosítsák az ifjabb generáció számára az egészséges életmód, valamint a sportolás feltételeit.

Dr. Molnár Andrea, az alapítvány elnöke elmondta, hogy az öt év alatt 204 pályát építettek meg az országban, melyek között a most átadott két zalaegerszegi a 173. és 174. sorban. A programban ez idáig 30 ezer óvodás gyermeket érintett. A hatszor 12 méteresek pályák a foci mellett más labdajátékok alapjainak (kosárlabda, kézilabda, tenisz, tollaslabda) elsajátítására, megkedvelésére hivatottak. A két zalaegerszegi óvoda sporteszközökkel is gazdagodott, az óvónők pedig továbbképzésen vettek részt.

A csillagközi átadón a ZTE női kosárlabdaklub sportolói buzdították játékra a gyerekeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK