2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Pénteken nyílik a Zalaegerszegi Szalon

2022. szeptember 04. vasárnap, 19:22
Szerző: -pet-
Huszonkét megyeszékhelyi, vagy a városhoz valamilyen formában kötődő képzőművész munkáiból nyílik meg szeptember 9-én, 17 órakor a VII. Zalaegerszegi Szalon, a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben.

Képzőművészeti seregszemle a hangversenyteremben

Mint azt Müller Imre szervező, a hangversenyterem művészeti tanácsosa érdeklődésünkre elmondta, a jelentkezési határidő szeptember elsején járt le, addig kellett a művészeknek a munkáikat leadni. Így még a nyár folyamán készült legfrissebb alkotások közül is ott lehet néhány a pénteki kiállításmegnyitón. Összesen ötven művet mutatnak be a zsinagóga galériájában. A munkákat egy háromfős szakmai zsűri értékeli, és hamarosan kiderül, hogy ki vagy kik lesznek az idei Szalon-díjasok.

Mint ismert, a kétévente megrendezésre kerülő seregszemlén legutóbb, vagyis 2020-ban a díj megosztva került átadásra; akkor Gombos Zsófi és Szentgróti Dávid festményeit ismerték el.

A Zalaegerszegi Szalont 2010 óta rendezi meg minden páros évben a város. A képzőművészeti kiállítássorozat nem előzmények nélkül való. A kilencvenes években Zalai Tárlat néven indult el a kezdeményezés. Akkor még ötévente mutatták be a megyében élő és alkotó művészek munkáit. Tizenkét évvel ezelőtt aztán a rendezvény „Szalonná alakult, és már csak a megyeszékhelyi alkotókra koncentrál.

A tárlatnyitóra minden érdeklődőt várnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK