2022.05.24., kedd - Eszter, ElizaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Polgáravatás helyett csak faültetés

2020. április 27. hétfő, 17:39
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Idén a járványügyi helyzet miatt elmaradnak a szerenádok, a ballagás és minden olyan megszokott mulatság, amivel a végzős diákok elbúcsúznak iskolájuktól, tanáraiktól, osztálytársaiktól.

  835 középiskolás ballag az idei tanévben

Zalaegerszegen már az 1990-es évek vége óta hagyomány a polgáravató ünnepség is, mely egyfajta jelképes gesztusa annak, hogy attól kezdve a végzős diákokat felnőtt polgárai között tartja számon a város. Az elmúlt évtizedek alatt több helyszíne is volt már ennek a vidám eseménynek (Dísz tér, Városi Hangverseny-és Kiállítóterem), két évvel ezelőtt pedig a diákönkormányzat kezdeményezésére új elemmel bővült az avatási ceremónia: a végzős diákok juharfát is ültetnek a Béke-ligetben.

Most a felhőtlen ünneplés ugyan elmarad, ám a város mégsem szeretett volna elfeledkezni mindazokról, akik most fejezik be középiskolai tanulmányaikat. Ezért Balaicz Zoltán polgármester és Bedőcs Anna diákalpolgármester (Csány SZKI) jelképesen elültettek egy juharfát a Béke-ligetben, az 2018-ban és 2019-ben ültetett fák szomszédságában.  Így egy fa azokat a diákokat is mindig visszavárja Zalaegerszegre, akik ebben a furcsa, 2020-as évben végeznek középiskolai tanulmányaikkal.

Az eseményen résztvevő Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető elmondta: 835 ballagó diák van az idei kurta tanévben. 458-an szakképzőiskolában, 377-en pedig gimnáziumban fejezik be tanulmányaikat.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK