2020.12.02., szerda - Melinda, VivienZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Politikai előadás sorskérdésekről

2017. október 18. szerda, 13:14
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
A Zalaegerszeg Barátai Egyesület meghívására ifj. dr. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum alelnöke és szóvivője tartott előadást Magyarország és az Európai Unió jelenéről és nehezen kiszámítható jövőjéről.

Bali Zoltán, a szervező egyesület vezetője elmondta, a könnyedebb hangvételű előadások mellett időnként közéleti, gazdasági, politikai témát is felvetnek szakértőket vendégül látva. A szervezőkhöz így kapcsolódott ezúttal a zalaegerszegi CÖF. A 2012 óta működő civil társaságot Jakabffy Lenke vezeti és közel 100 aktív tagot számlál, hangzott el a rendezvény előtti sajtótájékoztatón. A programon részt vett Vigh László országgyűlési képviselő is, aki a lakossági vélemények felmérésének fontosságáról beszélt, mely jó visszajelzés a kormány politikájával és intézkedéseivel kapcsolatban.

Dr. Lomnici Zoltán szintén a helyi polgárok véleményének megismerését hangsúlyozta, a jelenlegi, általa sorskérdéseknek nevezett politikai ügyekben. Így többek között a migráció, a brüsszeli önkény, a nagytőke, az úgynevezett „két sebességes”, azaz megkülönböztető viszonyulású uniós politika és a jellemző erkölcsi válság ügyében.

- Erkölcsi vonalon nem állunk jól és itt a hagyományos értékek, döntően a keresztényiség látszik veszni. A magyaroknak ugyan vannak szilárd hagyományai, melyek nagy valószínűséggel túl fogják élni a szakadozó rendszert – mondta a jogi szakember, majd a nemzeti oldal példaértékűnek értékelt hozzáállásáról beszélt, mely „export cikké” kezd válni az EU-ban, ahol a történések láttán egyre több jobboldali átszerveződés történik, tette hozzá.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK