2018.05.23., szerda - DezsőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Radics nagyon hiányzott

2018. február 10. szombat, 18:40
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 72-77 (21-20, 17-18, 15-11, 19-28). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2200 néző. Jv.: Földházi, Pálla, Ádám.

ZTE: Kinney (20/6), Vaughn (25/12), Benke (17/6), Mohácsi (1), Szabó (7/3). Csere: Milkovics (2), Kis,  Horváth Á. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Wright (11/3), Hollis (13/9), Ferencz (5/3),  Tuogo (9/3), Horti. Csere: Halász (8),  Csorvási (14), Davis (3), Fanning (11/6), Németh (3/3). Vezetőedző: Gasper Potochnik

A hazai oldalon Radics melegítőben ült a kispadon, nem épült fel betegségéből, a másik oldalon ugyanakkor Dillard létszámfelettivé vált. Bekezdett a  vasi csapat, két perc után 5-1-re vezetett. A ZTE Vaughn két triplájval gyorsan fordított, majd 14-8-ra elhúzott. Vendég időkérés után gyorsan elfogyott a hazai előny. A második negyedben is inkább a küzdelem dominált, mindkét oldalon sok volt  a hiba. A zalaiak három percig nem dobtak pontot, szerencsére a vendégek ezt nem tudták kihasználni (15. p: 28-29).  A negyed hajrája egyértelműen a Körmendé volt,  Radics palánk alatti pontjai nagyon hiányoztak.

Szünet után Kinney hármasával egyenlített a ZTE. Utána  négy perc alatt mindössze hat pontot dobtak a csapatok. A vasi csapatba beállt Csorvási könnyen fordult le Milkovicsról és szerezte a vendégek pontjait. A záró játékrész elején még vezetett a ZTE (33. p.: 59-54).  de a negyed közepén a Körmend átvette  a vezetést, majd nyolc ponttal meglépett (37. p.  62-70). Látható volt, hogy a kevesebb hadra fogható játékossal rendelkező ZTE elfáradt. Igaz,  Benke  3 pontosa visszahozta a reményt (39.p:  68-70), de Körmend jól büntetőzött és nem engedte ki kezéből a győzelmet.

A tartalékos ZTE nagyot küzdött és akár le is győzhette volna a  gyengélkedő vasiakat. Radics pótlása sokat kivett a társakból, és támadásban csak Kinney, Vaughn, Benke teljesített jól, így elmaradt a bravúr. A Paks hazai pályán kapott ki a Szegedtől, így a zalaiak sajnálhatják az elszalasztott lehetőséget.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Le a kalappal a fiúk előtt. Radics távollétében mindent megtettek a sikerért. Nagyot küzdöttünk,  kis szerencsével akár nyerhettünk volna. A Fortuna ezúttal nem volt mellettünk.

Gasper Potochnik, a Körmend vezetőedzője: - Kicsit fáradt a csapatom. Az Alba elleni mérkőzést követően végig edzettünk. Ez kellett a győzelemhez. Hősies teljesítménnyel sikerült, de jár a gratuláció a ZTE-nek is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK