2019.12.07., szombat - Ambrus Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Raktárcsarnok tüzének oltását gyakorolták

2016. augusztus 27. szombat, 08:56
Szerző: AL
A Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság „C” szolgálati csoportja szituációs begyakorló gyakorlaton vett részt a nagykanizsai ipari parkban található Gartner Intertrans Hungária Kft-nél.

A gyakorlat első felében helyismert szerzés céljából bejárták az épületet a tűzoltók, tájékozódtak az épület felépítéséről, szerkezetéről, tűzszakaszokról, éghető anyagok elhelyezkedéséről oltóvízforrás lehetőségeiről. A gyakorlat második felében a feltételezés szerint a raktárépület északi oldalán található nyolcezer négyzetméteres bővítményében a polcsorok között egy villástargonca ismeretlen okból kigyulladt. Ennek következtében a mellette lévő polcsoron található kartondobozolt raklapos áruk is lángra kaptak.

A gyakorlatot Szabados Gergely tűzoltó százados tűzoltóparancsnok-helyettes megfelelőre értékelte. A szituációs begyakorló gyakorlat célja minden esetben a tűzoltó állomány taktikai bevethetőségének szinten tartása, fejlesztése az országos, vagy nemzetközi tapasztalatok adaptálása – a helyi sajátosságok figyelembevételével – úgy a tűzoltási, minta a műszaki mentési tevékenység tekintetében egyaránt – közölték a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK