2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Segítség a balesetet szenvedett családanyának

2024. április 18. csütörtök, 15:24
Szerző: V.Zs.
Címkék:
Az MSZP legutóbbi kongresszusán gyűjtést szerveztek annak a háromgyermekes anyának a megsegítésére, aki a zalaegerszegi Posta úti hulladékfeldolgozóban életveszélyesen megsérült és megrokkant.

Az adományt Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke hozta Zalaegerszegre és adta át az albérletben, nehéz körülmények között élő családnak. Az eseményt megelőzően sajtótájékoztatót tartott, melyen elmondta: évente mintegy húszezer munkahelyi baleset történik, ennek ellenére a kormány leépítette a munkavédelmi rendszert. 2010 előtt 1027 munkaügyi ellenőr dolgozott az országban, jelenleg 300-an vannak. A munkavédelmi szabályokat fellazították, nem kötelező a munkavédelmi oktatás és a munkaegészségügyi ellenőrzés sem. 

Illusztráció

A politikus hozzátette: hasonló a helyzet a gyermekvédelemmel is. Tudja-e kezelni az ilyen eseteket a túlterhelt gyermekjóléti rendszer. A zalaegerszegi baleset tehát több kérdést is felvet.

A tájékoztatón Kiss Ferenc, az MSZP városi szervezetének elnökségi tagja arról szólt, hogy a rokkant, háromgyermekes asszony (a két kisebb gyermeke 6 és 13 éves) nagyon nehéz körülmények között él és albérlet helyett szükségük lenne szociális bérlakásra. Kérésüket továbbították a város polgármesterének, aki felajánlotta segítségét a megoldásra váró kérdésben. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK