2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Sokkal jobbak voltak a hazaiak

2018. december 15. szombat, 18:08
Szerző: B. I.
DEAC - Zalakerámia ZTE KK 91-72 (31-23, 16-17, 22-16, 22-16). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Debrecen, 800 néző. Jv.: Pálla, dr. Mészáros, Goda.

DEAC: Dugat (14/6), Polyák (2), Borisov (25/3), Ivosev (10), Amigo (13). Csere: Manigat (20/18), Bognár (3/3), Omenaka (4),  Velkey, Tóth, Kozák, Kósa. Vezetőedző: Berényi Sándor.

ZTE: Ware (7/3), Thompson (22/9), Gliebov (2), Szabó (5/3), Agafanov (24). Csere: Papp (6/3), Durázi (2),  Doktor (4),  Gulyás, Bagó, Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Gyorsan megszerezte a vezetést a ZTE (4-0), de aztán átvette  a átvette az irányítást a hazai csapat. Egy ideig fej-fej mellett haladt a két együttes (5. p.: 6-4).  Szétesett azonban a ZTE védekezése, a DEAC triplái pedig sikeresek voltak. (7. p.: 28-18). Bencze Tamás hiába kért időt. A ZTE gyengén szedte a lepattanókat és pontatlanul dobott, a hazaiak hárompontosai ugyanakkor a kosárba hullottak. Harmincegy pontot dobott az első negyedben a házigazda, ami nem éppen a ZTE védekezését dicséri. A második tíz percben valamelyest javul a vendégek védekezése, de továbbra is sok volt részükről a pontatlan dobás.  A második negyed közepétől Agafanov dupláival után felzárkózott a zalai csapat.  (19. p.: 40-38) A negyed végét elrontja és ismét nőtt a Debrecen előnye.

A harmadik negyed elején gyorsan tíz pont lett a különbség a két csapat között (11. p.: 50-40). A ZTE továbbra is gyengén, elképzelés nélkül játszott. A Debrecen mind a két palánk alatt korlátlan úr volt. A hazaiak zónája ellen teljesen tanácstalan volt  a zalai csapat. Hiába kér időt többször Bencze Tamás, az edzői tanácsok nem sokat értek. A záró tíz perc közepén már 20 pont volt  a házigazdák előnye. (35. p.: 86-66).  Teljesen szétesett a zalaiak játéka, a Debrecen szinte akkor dobott pontot, amikor akart. Az utolsó két percben  mindkét oldalon a fiatalok játszottak, de  a hazaiak biztosan őrizték  tetemes előnyüket.

Az első perceket leszámítva a mérkőzésen végig a DEAC akarata érvényesült. A házigazdák a kosárlabda minden elemében felülmúlták a zalaiakat. Különösen feltűnő volt a 47-33-as lepattanó különbség. A zalaiaknál Gliebov ezúttal is gyenge volt, a fiatalok közül egyedül Doktornak voltak szép megmozdulásai. A Debrecen teljesen megérdemelten nyert.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Védekezésben sokat hibáztunk. A mérkőzés ott ment el végleg számunkra, amikor játékosaink az egyéni játékot erőltették. Két jó teljesítménnyel idegenben nem lehet nyerni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK