2024.03.04., hétfő - KázmérZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt Zalaegerszegen

2018. március 15. csütörtök, 20:49
Szerző: V.Zs.
Lakossági fórumot tartott az elmúlt héten, Zalaegerszegen a Lehet Más a Politika, ahol elsőként dr. Paksy Zoltán (történész, levéltáros) országgyűlési képviselőjelölt mutatkozott be, aki 2009 óta tagja a pártnak.

Mint önkormányzati képviselő arról beszélt, Zalaegerszeget elkerülték a helyi politikai csatározások, ugyanakkor többször jelent meg mostanában negatív hír a városról az országos médiában, (Alföldi ügy, Eliosz ügy). Ez nem jó, mert a 70-es évek világát hozza vissza, mondta.

A fórum vendége volt Szél Bernadett, aki a párt programjának ismertetése előtt személyes élményeiről is szólt, hiszen Zalaegerszegen a Zrínyi gimnáziumba járt, ott érettségizett és egyetemi tanulmányai után a fővárosban maradt. Úgy érzi megérkezett a politikába egy új generáció, akik látják a jelenlegi rendszer hibáit és látják a megoldásokat is. S hogy mit tenne az LMP? Szél Bernadett szerint nyugodt, békés országot szeretnének, olyant, ahol a fiatalok nem hagyják el hazánkat és ahol mindenki elmondhatja a véleményét.

Szakértői kormányt állítanának fel, visszaadnák az önkormányzatok szabadságát. Csak azok az iskolák maradnának állami tulajdonban, amelyik település nem tudná fenntartani az intézményt. Az egészségügyben dolgozók bérét négy év alatt 50 százalékkal emelnék, az 2017 évihez képest. Jelentősen emelnék a minimálbért, de a kisvállalkozói terhek növelése nélkül. A minimál nyugdíjat 50 ezer forintra emelnék, és felemelnék a családi pótlék összegét. Végül Szél Bernadett jelezte: elsőként oldanák meg a devizahitelesek ügyét is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK