2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Tiéd a Város: a civil élet fontossága

2021. július 03. szombat, 12:16
Szerző: V.Zs.
A civilek közéleti helyzetéről, a civil szervezetek szerepéről, az ellenzési előválasztás fontosságáról és a Tiéd a Város Egyesület helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Hartmann Miklós, az egyesület elnöke és Fábiánné Szakony Krisztina irodavezető.

Az egyesület és a pártok

Hartmann Miklós hangsúlyozta: a politikának az emberekért kell dolgozniuk, odafigyelni rájuk. A hétköznapi embereknek nincsenek kapcsolataik, melyek segítik őket és a világjárvány idején sokan kerültek nehéz helyzetbe. Arra várnak, hogy kijussanak az egzisztenciális válságból. A civil szervezeteknek is erre kell figyelnie és arra, hogy mit csinál a politika ebben a helyzetben.

A Tiéd a Város Egyesület az ellenzéki előválasztáson minden jelöltet segíti, és azt szeretné, ha demokratikus úton választanák ki, azt az egyet, aki mellé odaállnak majd az ellenzéki pártok. Tagjaikat is arra buzdítják, vegyenek részt az előválasztáson, mert fontos a részvétele mindenkinek.

Fábiánné Szakony Krisztina az egyesület helyzetéről szólt. A járvány időszakában nem tudtak programokat szervezni és sajnos a személyes találkozások is elmaradtak, bár a kapcsolatot telefonon, email-en tartották egymással. Most hogy elmúltak már a szigorú megkötések, szabadabban tudnak programokat szervezni. Elmondta: az elmúlt hónapokban szociális tevékenységet folytattak, élelmiszercsomagokat állítottak össze és ezzel támogatták a rászoruló családokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK