2018.05.23., szerda - DezsőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Továbbra is lendületben

2017. április 28. péntek, 18:37
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár Puebla Plus 88-76 (24-20, 21-18, 15-17, 28-21). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás, középszakasz, felsőház. Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Földházi, Benczúr, Ádám.

ZTE: Ubilla (19/15),  Norfleet (13/3),  Benke (13),  Szabó Zs. (23/6),  Drungilas (4). Csere: Mohácsi (9/6),  Wright (2),  Kis (5/3). Vezetőedző: Bencze Tamás.

Alba: Fehérvár: Taylor (18/12),  Mohammed (7),  Markovics (9),  Lóránt (13/3), Keller Á. (12). Csere:  Farr (11/6),  Keller I. (6). Vezetőedző: Branislav Dzunics..

Beragadt  a mérkőzés elején a hazai együttes (2. p.:  3-10). Bencze Tamás időt kért, rendezte a sorokat, s a ZTE megkezdte  a felzárkózást. Négy perc múlva már  a zalaiaknál volt  az előny (17-14). A fordításhoz nagyban hozzájárult Ubilla három triplája. A továbbiakban is tartott a ZTE lendülete, rendre kosárral fejezte be támadásait. A második negyed elején feljavult  a vendégek védekezése, illetve a hazaiak dobásai váltak pontatlanabbá (12. p.: 24-23). Újabb hazai időkérés után ismét belelendült a hazai együttes,  Wright zsákolása után tíz pontra nőtt az előnye (18. p.: 40-30). Hárompontosokkal jött közelebb az Alba.

Rosszul kezdte  a harmadik negyedet  a ZTE, a vendégek rövid idő alatt eltűntették  előnyét (23. p.: 47-47). A hazaiak támadó játéka visszaesett, hat perc alatt mindössze két pontot dobtak. Ráadásul Wright is megsérült, így center nélkül maradtak. Szabó került erre  a posztra és  a vállára vette csapatát. Pontokat szerzett, jól védekezett és  a ZTE ismét lendületbe jött (34. p.:  70-62).  Az Albánál visszatért Keller Á. a palánk alá, de kevés lehetőséget kapott  a  ZTE játékosaitól a pontszerzésre. Az Alba mindent megpróbált, de a hazaiak minden felzárkózási kísérletet hárítottak.

A fehérvári bravúr után Egerszegen is nyert  a ZTE, így mindenképpen jó pozícióból várhatja a kieséses  rájátszást.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: -  Nagyon örülök  a győzelemnek.  A harmadik negyedben az Alba  zónája  megfogott minket, de az alacsonyabb szerkezetben tíz labdát szereztünk, ami döntőnek bizonyult. A vendégeknél ugyan hiányzott két meghatározó tudású játékos, nálunk viszont a harmadik és negyedik negyedben két centerünk sérülés  miatt nem játszott.

Braniszlav Dzunics, az Alba vezetőedzője: -  Minden elismerésem  a ZTE-é.  Pontosabban játszottak, nálunk a sok eladott labda ismét gondot okozott. Ez hosszú ideje problémát okoz nekünk.

Mohácsi Máté,  a ZTE játékosa: - Ezúttal is nagyot küzdöttünk. A nehéz helyzetekben mindig akadt egy játékos, aki átlendítette  a csapatot  a  holtponton.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK